fbpx
Sannes Bord

Æbletærte (Apple pie) med hvid chokolade

 

æbletærte appel pie med hvid chokolade

Efteråret er over os, og det betyder æbler i massevis.

Jeg elsker æbler, de smager fantastisk og kan bruges til rigtig meget.

Jeg har været så heldig, at en kollega har et skønt æbletræ som lige nu bare giver en masse dejlige æbler og dem har jeg fået en god portion af. Det tog ikke mange øjeblikke, før jeg havde fået lyst til at lave en æbletærte – og så var det bare i gang!

Denne æbletærte gav jeg lige et ekstra pift i en skøn retning, nemlig hvid chokolade. Det giver bare en virkelig lækkert smag til æblerne.

Det skal du bruge

Tærtebund- og låg: 

  • 325 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
  • 175 g koldt smør
  • 1 æg

Fyld: 

  • 6 æbler
  • 3 spsk. rørsukker
  • 3 spsk. brun farin
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1½ spsk. maizena
  • 75 g finthakket hvid chokolade

 

Sådan gør du
  1. Nulre mel og smør sammen i en skål.
  2. Tilsæt vaniljesukker, flormelis og salt og saml dejen med ægget.
  3. Dejen stilles på køl 1 time.
  4. Æblerne skrælles og skæres i tynde både.
  5. Æblerne kommes i en pose og tilsættes rørsukker, brun farin, kanel, maizena og chokolade – det hele vendes rundt i posen mens den holdes lukket.
  6. Dejen tages ud og deles i 2 dele hvoraf den ene skal være lidt større end den anden.
  7. Den største del dej, rulles tyndt ud og kommes i et smurt tærtefad. Pres den på plads langs kanten af fadet.
  8. Fyldet fordeles over bunden i tærtefadet.
  9. Den anden del dej rulles tyndt ud og lægges over tærten.
  10. Fold kanterne sammen hele vejen rundt (der kan laves lidt mønster i kanten for at give tærte et personligt udseende)
  11. Prik eller skær et par lufthuller i tærtelåget (man kan også udstikke et mønster i låget inden den kommes på tærten)
  12. Bag tærten ved 200 gr. alm. ovn i ca 45 min.

Velbekomme !

æbletærte trin for trin

 

1 Comment on Æbletærte (Apple pie) med hvid chokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *