Så er det tid til æblegrød – mums jeg elsker det!
Efterår betyder æbler – så lige nu er det tid til at få lavet lidt æblegrød til fryseren. Jeg har fået en dejlig leverance, fra min søster, af skønne og lækre æbler fra hendes have. Hvad er så bedre end at lave en stor portion æblegrød – så der er til lidt lækkert til kaffen i dag og en god portion til fryseren, så vi har til vinteren!
Jeg har lavet en ret stor portion i dag, men du kan sagtens bare halvere ingredienserne, hvis ikke du lige står med 2 kg. skrællede æbler..!
Det skal du bruge
- 2 kg. skrællede æbler, gerne en sort der er lidt syrlig men ellers er der frit valg.
- ½ stang vanilje, eller 2 tsk. vaniljesukker
- Sukker efter smag, jeg bruger 4 tsk.
- 1½ dl. vand.
Sådan gør du
- Skræl alle æblerne og skær dem i både
- Hvis du bruger en vaniljestand, flækkes denne, kornene skrabes ud og mases i lidt af sukkeret så kornene fordeler sig.
- Tilsæt sukker, vanilje og vand og kog grøden til æblerne er møre – det tager ca. 15-20 min.
- Mos æblerne og lad grøden afkøle.
Velbekomme !
Tip: Grøden er rigtig godt til gammeldags æblekage eller som topping på din morgenmad – prøv fx min opskrift på kold chiagrød – kom din æblemos ovenpå toppet med mysli – det er en super lækker start på dagen!
1 Comment on Æblegrød