Sannes Bord

Æbletærte med marengs

æbletærte med marengs

Med efterår kommer æbler. Det er helt vildt så mange lækre æbler der er i år, det er så fantastisk! Så hvad kunne være bedre end en dejlig lun æbletærte med sæsonens skønne æbler – det er en vinder herhjemme!

Denne æbletærte har fået et låg af marengs, som giver den en lækker sprødhed og sødme. Servér den med flødeskum eller en kugle vaniljeis til.

Det skal du bruge til tærtedejen
  • 185 g. mel
  • 40 g. flourmelis
  • 100 g koldt smør
  • 1 æg
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • En knivspids salt
Sådan gør du
  1. Kom melet i en skål og hak smørret heri indtil det ligner revet ost.
  2. Tilsæt flourmelis, vaniljesukker og salt
  3. Saml dejen med ægget
  4. Lad dejen stå på køl i 1 time.
  5. Rulles derefter ud og kommes i en smurt tærteform.
Det skal du bruge til fyldet
  • 5-6 æbler (ca. 500 g)
  • 50 g. brun farin
  • 60 g. sukker
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 spsk. kanel
Sådan gør du
  1. Skræl æblerne, fjern kernehuse og skær dem i tern.
  2. Bland de to slags sukker og krydderierne i en gryde og tilsæt derefter æblestykkerne.
  3. Kog hele massen under omrøring i 2-3 min.
  4. Lad det køle af før det kommes i tærtefadet.
Det skal du bruge til marengslåget
  • 1 æggehvide
  • 85 g sukker
  • 1½ tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
  1. Pisk æggehviden stiv
  2. Tilsæt sukker og vaniljesukker og pisk massen sej.
  3. Smør marengsen på tærten som et låg.

Tærten bages ved 175 gr. alm. ovn i 45 min.

Velbekomme !

æbletærte med marengs

Tip: Prøv også min æbletærte med hvid chokolade. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *