fbpx
Sannes Bord

Æggestand – light udgave

æggestand på tallerken

Æggestand er virkelig et super lækkert tilbehør til fx røget fisk. Så skal der dækkes op til et lækkert frokostbord, så er hjemmelavet æggestand både nemt og hurtigt at lave. Denne opskrift har jeg lavet i en light udgave, dvs. jeg har udskiftet den almindelige fløde med flødeerstantnings produkt og anvendt en mælk, med lav fedtprocent. Trods dette syntes jeg faktisk, at æggestanden smager virkeligt godt, og jeg tror ikke man lige vil kunne smage forskel.

Jeg deler portionen op i to, derfor er min æggestand ikke så høj. Du kan sagtens komme hele portionen i én form og dermed lave en højere æggestand, hvis dette passer bedre til dit frokostbord. Se under tip i forhold til tilberedningstid af en “dobbelt” portion.

Ved opbevaring i køleskab, kan denne æggestand holde sig i ca. 1 uge.

Æggestand – light udgave

Super lækker æggestand. Samme gode smag, men med mindre fedtindhold.
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Ret: frokost, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: frokost, light, tilbehør, æg, æggestand
Antal: 2 stk
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 4 æg
  • 1 dl cremefine 18 %
  • 1 dl minimælk
  • salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Pisk æggene sammen med salt, hvid peber, cremefine og mælk.
  • Hæld æggemassen gennem en si, ned i to smurte alubakker, som måler 10×14 cm.
  • Prik 5-6 huller i låget.
  • Stil bakkerne i et ildfast fad og hæld vand op til formene begynder at flyde.
  • Bag æggemassen i vandbadet ved 175 gr. alm ovn i ca 30 minutter.
  • Tjek af æggestanden er stivnet, inden du slukker ovnen (let lidt på låget).
  • Tag fadet ud af ovnen og lad æggestanden stå i vandbadet og køle af.
  • Til servering: Læg æggestanden hel på et fad, så folk selv kan skære stykker af den eller servér den udskåret i aflange stave.
    Pynt evt. med lidt frisk purløg.

Velbekomme !

Tip: Hvis du vælger at komme hele æggemassen i én form, skal du beregne ca. den dobbelte tilberedningstid, men hold øje med den, for hvis den bliver tilberedt for længe, kommer der bobler i æggestanden og den bliver derved ikke så lækker blød og glat.

æggestand med purløg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering