Sannes Bord

Agurkesalat

agurkesalat

Agurkesalat smager jo rigtig dejligt, og laver du dem selv smager de bare endnu bedre. Det tager næsten ingen tid og du skal kun brug få ingredienser. Jeg skære agurken med en kniv, men hvis du er indehaveren af et mandolinjern så brug endelig den, så dine skiver bliver mere ensartet.

Agurkesalat er super skønt som tilbehør til fx grydekylling med brun sovs, hakkebøffer eller hotdogs (se min opskrift på hjemmebagte pølsebrød til hotdogs her).

Agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat, nemt og lækkert.
Forb. tid15 minutter
Tid på køl inden servering30 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Agurkesalat, syltning
Antal: 1 glas
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 2 dl eddike
  • 2 dl vand
  • 3 spsk sukker
  • tsk salt + lidt salt til forberedelse af agurken
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skyld agurken og skær den i tynde skiver. Hvis du ejer et mandolinjern, så brug den endelig.
  • Drys skiverne med salt og lad dem ligge og udvande mens du laver syltelagen.
  • Kom eddike, vand, sukker, salt og friskkværnet peber i en gryde og kog det indtil sukkeret er helt opløst.
  • Skyld evt. dit patentglas med atamon tilblandet vand.
  • Klem vandet fra agurkeskiverne og kom dem op i glasset.
  • Hæld lagen ned i glasset og rør rundt.
  • Lad glasset stå på køl og trække i mindst 30 minutter før servering og gerne længere.

Velbekomme !

1 Comment on Agurkesalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering