Sannes Bord

Andelår (sous vide)

andelår og kartofler

Andelår lavet i sous vide giver et super saftigt og mørt stykke kød. Det vigtige er at lårene, da de lidt sejere end brystet, får tid nok i sous viden, jeg giver dem 10 timer ved 68 grader, hvilket gør dem utroligt lækre og smagfulde.

Hvis du har lidt ekstra andefedt, kan du tilsætte en spsk. pr. andelår, så vil de blive ekstra saftige og møre og nærmest “confiteret”.

Det skal du bruge til 4 personer
  • 4 andelår
  • salt og peber
  • Evt. lidt ekstra andefedt
Sådan gør du
  1. Krydr lårene med lidt salt og peber og giv dem 10 timer i sous viden.
  2. Tag lårene ud af posen, men gem væsken så du kan lave en andesauce.
  3. Krydr lårene med salt og peber, og steg dem i et ildfast fad i ovnen ved 210 gr. varmluft i 25 minutter.
  4. Serveres med fx ovnbagte kartofler, andesauce og rødkål.

Velbekomme !

Tip: Lav en sauce af væsken fra sous vide posen – koges sammen med lidt andebouillon og fløde, tyknes med meljævning og tilsættes saucekulør.  

1 Comment on Andelår (sous vide)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *