Sannes Bord

Andesovs

andesovsVil du lave verdens bedste andesovs, så prøv denne opskrift!

Jeg bruger indmaden, halsen og de yderste vingespidser fra en and til at lave en lækker fond, men du kan også sagtens bruge et skrog fra en and i stedet for. Jeg bruger også væden som er dryppet af anden mens den har stegt i ovnen og lidt fløde. Det tager lidt ekstra tid at lave en sovs, når der først skal laves en fond, men sovsen bliver simpelthen så lækker og smagfuld – du vil ikke fortryde det ekstra arbejde!

Start med at lave en fond, når du har sat din and i ovnen.

Tidsforbrug: 4 timer.

Det skal du bruge (giver 2 dl fond)
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 1/4 selleri
  • 1 hønsebouillon
  • 1,3 L vand
  • 2 tsk. timian
  • 3 laurbærblade
  • 16 sorte peberkorn
  • 50 g smør
  • Indmad, hals og de yderste vingestykker fra en and – alternativt et skrog fra en andesteg.
Sådan gør du
  1. Svits indmad, hals og vingestykker (eller et skrog) i smør i en gryde ved høj varme.
  2. Skær gulerødder, løg og selleri i tern og kom det i gryden og lad det svitse med ved middel varme
  3. Tilsæt krydderier, bouillon og vand og lad det koge under låg ved svag varme i 3 timer.
  4. Si alle ingredienserne fra og kog nu fonden ind til der kun er ca 2 dl tilbage – alt efter hvor hårdt du koger fonden tager dette ca 30 minutter.
Selve sovsen
  • 2 dl. andefond
  • 1½ dl fløde
  • Væde/ sky fra bradepanden under anden (ca. 5 dl) Husk at fjerne fedtet først! Hvis du ikke har dette, kan andebouillon sagtens bruges.
  • 50 g smør
  • 4 spsk. mel
  • Madkulør

Smelt smørret i en gryde og lad det bruse af. Tilsæt mel og rør det til en glat jævning. Tilsæt fond, fløde og væde og rør det hele sammen. Sovsen koges op og smages til med salt og peber. Sovsen farves med madkulør, til den får den ønskede brune farve.

Velbekomme !

Tip: Se min opskrift på langtidsstegt and her.

2 Comments on Andesovs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *