Sannes Bord

Aspargessuppe

aspargessuppe klar til servering

Aspargessuppe er en vaskeægte klassiker. Det er en suppe, som jeg personligt er vokset op med og det tænker jeg mange af jer også er. Aspargessuppe er en sikker vinder, når der skal serveres “skrub-af-mad” til en efterårs- eller vinterfest, men samtidig er det også en helt fantastisk forretssuppe.

Nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at jeg generelt bare elsker supper. Jeg syntes at det er så hyggeligt og lækkert, at sidde med en skål varm og lækker suppe og få varmen indefra, på en kold og våd efterårsdag. Det findes næsten ikke bedre. Hertil er aspargessuppe helt klart blandt toppen af yndlingssupperne, både fordi den smager fantastisk, og så fordi den faktisk er utrolig nem og hurtig at lave, hvis du laver den efter denne opskrift.

Du kan så vælge om du vil smutte ned i det lokale supermarked og indkøbe kødbollerne, eller om der skal forkæles lidt ekstra og dermed skal serveres hjemmelavede kødboller i suppen. Begge dele fungere, men selvfølgelig er de hjmmelavede lige prikken over i’et. Du finder min opskrift på lækre hjemmelavede kødboller her.

Denne suppe egner sig rigtig godt til at fryse ned og gemme. Så du kan sagtens lave lidt ekstra, når nu du er i gang.

Aspargessuppe

Den klassiske aspargessuppe, en nem og hurtig opskrift, som smager helt fantastisk.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Ret: Forret, Hovedret, mormormad, Suppe
Køkken: Dansk
Keyword: aspargessuppe, suppe
Antal: 4 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 1 dåse aspargessnittter
  • 30 g smør
  • 8 dl hønsebouillon
  • spsk hvedemel
  • dl fløde
  • Salt og peber (gerne hvid peber)
  • Kødboller fra frost eller hjemmelavede se link

Sådan gør du

  • Start med at hælde og afdryp aspargessnitterne fra væden i dåsen, men gem væden.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt mel og aspargesvand og rør det til en jævn og glat blanding.
  • Tilsæt bouillon og lad suppen koge ved svag varme i 5 min. Rør af og til. Tilsæt ved det sidste minut kødbollerne.
  • Tilsæt fløde og varm suppen op til kogepunktet.
  • Smag til med salt og (hvid) peber.
  • Servér og velbekomme !

Tip: Du kan med fordel servere suppen med mine lækre hjemmebagte suppebrød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering