Sannes Bord

Banankage med kokos og nødder

Banankage er virkelig noget jeg sætter pris på. Jeg syntes at banan i kage, smager helt fantastisk og i denne kage har jeg kombineret bananer med kokos, valnødder og en hvid chokolade – og de tre ting fungerer virkeligt godt sammen.

Jeg mindes altid, at jeg kun har fået den klassiske banankage med mørk chokolade på toppen, og jeg tror det er sådan de fleste af os har fået den og misforstå mig ikke, det smager også virkeligt godt. Jeg har allerede en opskrift her på bloggen med netop denne kombination, hvor der dog er tilføjet peanuts rundt i kanten, som lige giver et ekstra pift. Du finder min opskrift på banankage med mørk chokolade her.

Med denne opskrift her ville jeg dog prøve noget helt nyt, og derfor begyndte jeg at eksperimentere med kokos og hvid chokolade, og undervejs fandt jeg frem til kombinationen med bananer, kokos, hvid chokolade og valnødder, faktisk var en vaskeægte vinder.

Det gode ved banankager er jo, at man har en undskyldning for at bage den, hver gang et par bananer i frugtskålen begynder at blive lidt overmodne – for det er nemlig der de er allermest søde og bløde og dermed perfekte til en banankage. Jeg har flere gange brugt undskyldningen, at jeg gør noget godt for miljøet og for at bekæmpe madspild, ved at anvende de bananer, som ingen alligevel gider at spise – jeg ser det som win win for alle.

Men tilbage til opskriften, du kan sagtens bruge en banan som ikke er overmoden, hvis ikke du har tid/ lyst til at vente, men det er min erfaring, at de klart giver den bedste smag til kagen, hvis de lige er begyndt at få lidt brune pletter på skralden.

Jeg har anvendt en rugbrødsform, til at bage min kage i, da jeg syntes at kagen bliver så dejlig ligetil at skærre ud i denne form. Men du kan sagtens anvende en anden form fx. en rund springform istedet. Hold dog lige øje med kagen de sidste minutter, da bagetiden kan varierer lidt efter hvilken form der bruges.

Banankage med kokos og hvid chokolade

Lækker banankage med kokos, hvid chokolade og valnødder
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid50 minutter
Ret: kage
Køkken: Dansk
Keyword: banan, banankage, chokolade, kokos, valnødder
Antal: 6 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

 • 2 modne bananer
 • 3 æg
 • 1 dl creme fraiche
 • 175 g sukker
 • 100 g smør
 • 2 tsk vaniljesukker
 • tsk bagepulver
 • 30 g valnødder, hakket
 • 100 g kokosmel
 • 150 g hvedemel
 • 50 g hvid chokolade
 • en knivspids salt

Sådan gør du

 • Start med at komme dit smør i en lille gryde, og lad det smelte stille og roligt på komfuret. Når det er smeltet tager du gryden af varmen og lader den stå lidt.
 • Pisk æg og sukker sammen til en luftig og lys masse.
 • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
 • Mos bananerne med en gaffel. Hak valnædderne, men ikke alt for fint – det skal ikke være valnøddemel.
 • Tilsæt de tørre ingredienser i skålen med ægge-sukkermassen og vend det hele sammen.
 • Tilsæt det let afkølede smør, valnødder og bananer. Rør det hele sammen til en glat masse.
 • Smør indersiden af din form med smør, spraysmør eller lidt olie og kom kagemassen heri. Giv lige formen et let slød mod bordpladen, så den sætter sig i formen.
 • Bag kagen ved 170 gr. alm ovn i 50 min.
 • Lad kagen køle helt af i formen. Du kan sagtens servere kagen nu, uden chokolade hvis du foretrækker dette.
 • Smelt det hvide chokolade og smør det på toppen af kagen. Kom kagen i køleskabet et par minutter, så chokoladen kan stivne inden servering.

Velbekomme !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering