
En god barbeque sauce er et must at have i sit køleskab. Især når vi nærmer os sommeren og grillsæsonen for alvor sætter ind.
Det kræver ikke det helt store, at lave sin egen sauce, men det smager bare meget bedre end den købte – og når først du har dine grundingredienser indkøbt, så er det også noget billigere at lave sin egen.
Denne barbeque sauce er både lidt sødmefyld og samtidig dejligt krydret og kraftig i smagen, men du kan sagtens lege lidt med ingredienserne og få den gjort lidt mere personlig og passende til dine smagsløg.
Prøv at bruge denne sauce i en burger med pulled pork eller til spareribs – det er virkelig helt fantastisk. Du finder min opskrift på en lækker og saftig burger med pulled pork her.
Kan holde sig 2-3 uger på køl i tætlukket glas – dog holder den aldrig så længe herhjemme. Hvis du gerne vil forlænge holdbarheden, kan du skylle dit opbevaringsglas af med atamon og dermed få et par ugers længere holdbarhed.
Hjemmelavet barbeque sauce
Ingredienser
- 2½ dl ketchup (jeg bruger heinz)
- 1 dl brun farin
- 2 spsk honning
- ½ dl sojasauce
- ½ dl worcestershiresauce
- ½-1 spsk sennep
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk røget paprika
- 1 knivspids cayennepeber
- 2 spsk olie
- 2 spsk æblecidereddike
Sådan gør du
- Skræl og pres hvidløgene.
- Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det hele sammen. Varm op ti l kogepunktet (det skal ikke koge).
- Rør godt sammen, tag gryden af varmen og lad saucen køle af.
- Kom saucen på et rent skoldet glas og stil det på køl.
Tip: Prøv at tilsætte lidt friskrevet ingefær og få en lidt mere frisk og eksotisk smag til din barbeque sauce.
Serveringsforslag:
2 Comments on Hjemmelavet barbeque sauce