Sannes Bord

Biscotti med julekrydderier

biscotti i kagedåseBiscotti er en super sød og skøn småkage at servere til fx en kop kaffe, the eller gløgg. Dem af os, som syntes det er lækkert at dyppe en småkage i fx kaffen, får det ekstra nemt med den lille aflange skønne kage.

Biscotti er en klassisk italiensk småkage, som findes i rigtig mange varianter. I denne opskrift, har jeg givet dem lidt julekrydderier så de er blevet ekstra hyggelige og smagfulde.

Det skal du bruge (giver ca 20-25 stk.)
  • 120 g mandler
  • 150 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • Korn af 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • Skal af ½ appelsin
Sådan gør du
  1. Flæg vaniljestangen og mas kornene ud i lidt af sukkeret
  2. Hak mandlerne meget groft
  3. Bland mel, vaniljesukker, sukker, bagepulver, mandler, salt, appelsinskal og krydderier i en skål
  4. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør dejen sammen (den skal være klistret)
  5. Del dejen i to og form to stænger på en bageplade beklædt med bagepapir – fugt dine hænder med lidt vand inden du former stængerne, så kan du få dejens overflade helt glat
  6. Bages i 20 minutter ved 200 gr. alm. ovn.
  7. Tag pladen ud af ovnen og lad stængerne køle af (ca. 15 minutter) inden de skæres ud i små stykker af 1 cm tykkelse (skæres på skrå af stængerne).
  8. Lag småkagerne på bagepladen igen og bag dem i yderligere 12 minutter.

Velbekomme !

biscotti med julekrydderier

Tip: Prøv også min opskrift op klassiske biscotti med smag af vanilje og citron.

2 Comments on Biscotti med julekrydderier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *