Biscotti er en super sød og skøn småkage at servere til fx en kop kaffe, the eller gløgg. Dem af os, som syntes det er lækkert at dyppe en småkage i fx kaffen, får det ekstra nemt med den lille aflange skønne kage.
Biscotti er en klassisk italiensk småkage, som findes i rigtig mange varianter. I denne opskrift, har jeg givet dem lidt julekrydderier så de er blevet ekstra hyggelige og smagfulde.
Det skal du bruge (giver ca 20-25 stk.)
- 120 g mandler
- 150 g hvedemel
- 100 g sukker
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. kardemomme
- 1 tsk. salt
- Korn af 1 vaniljestang
- 2 æg
- Skal af ½ appelsin
Sådan gør du
- Flæg vaniljestangen og mas kornene ud i lidt af sukkeret
- Hak mandlerne meget groft
- Bland mel, vaniljesukker, sukker, bagepulver, mandler, salt, appelsinskal og krydderier i en skål
- Tilsæt æggene ét ad gangen og rør dejen sammen (den skal være klistret)
- Del dejen i to og form to stænger på en bageplade beklædt med bagepapir – fugt dine hænder med lidt vand inden du former stængerne, så kan du få dejens overflade helt glat
- Bages i 20 minutter ved 200 gr. alm. ovn.
- Tag pladen ud af ovnen og lad stængerne køle af (ca. 15 minutter) inden de skæres ud i små stykker af 1 cm tykkelse (skæres på skrå af stængerne).
- Lag småkagerne på bagepladen igen og bag dem i yderligere 12 minutter.
Velbekomme !
Tip: Prøv også min opskrift op klassiske biscotti med smag af vanilje og citron.
2 Comments on Biscotti med julekrydderier