Denne blomkålssalat med ristede mandler og friske krydderurter er fuld af smag og kan bruges om tilbehør til både kød, fisk og vegetarretter som fx selleribøffer (se billede nederst på siden).
Du kan udskifte de foreslåede krydderurter, med dine egen favoritter, så blomkålssalaten får dit eget personlig præg.
Det skal du bruge (blomkålssalat til 4 personer)
- 1 blomkål
- 1 dl. saltristede mandler (se opskrift her)
- 100 g brune champignon
- 1dl. krydderurter (fx persille, basilikum og koriander)
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. timian
- 1 spsk. dijonsennop
- 1 spsk. koldt vand
- 1 spsk. honnig
- 1 spsk. æblecidereddike
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær de brune champignon i skiver og riste dem, til de får en gylden farver, på en varm pande med 1 spsk. olivenolie, timian og lidt salt.
- Skyld blomkålen, pluk buketterne og skær dem i grove skiver.
- Kog blomkålen i letsaltet vand i 3-4 min.
- Si vandet fra og skyld kålen kort med koldt vand.
- Hak de ristede mandler let.
- Lav en dressing af sennep, vand, honning, æblecidereddike og olivenolie. Smag til med salt og peber.
- Kom blomkål, mandler og dressing i en skål og vend dem sammen med krydderurterne.
Velbekomme !
Tip: Prøv at servér salaten med frisk pasta til selleribøffer
1 Comment on Blomkålssalat med ristede mandler