fbpx
Sannes Bord

Bo Kho – vietnamesisk oksekødssuppe

Bo kho vietnamesisk oksekødssuppe med grøntsager og nudler

Bo Kho er, hvis du sprøger mig, virkelig en smagfuld og lækker vietnamesisk suppe. Den er fuld af saft og kraft, og indeholder simpelthen det lækreste møre kød i dejlig store tern.

Jeg er faktisk ret så vild med det vietnamesiske køkken. Jeg syntes, at deres smagssammensætninger er rigtig skønne. I deres supper især, bliver der virkelig heller ikke sparet på fyldet. Selvom dette ikke altid ser sådan ud, så får man virkelig “noget for pengene” her, så at sige. Bo Kho suppen er bestemt ingen undtagelse – den mætter virkelig godt, hvis der skulle være tvivlere.

Jeg har i denne opskrift valgt at bruge oksekød i form af en flanksteak. En flanksteak er forholdsvis billig og stammer fra koens slag. Dette kød egner sig rigtig godt til at blive marineret og det bliver dejligt mørt i en suppe. Pga. udskæringen er det også rigtig nemt at anvende til Bo Kho, fordi det er super nemt, blot at skære det i nogle fine tern når det i forvejen ikke er så tykt et stykke kød.

Jeg servere suppen med risnudler, da jeg syntes de er virkelig lækre at anvende til suppe, men du kunne også med fordel udskifte risnudlerne med de fine tynde glas nudler, det vil virkelig også se flot ud. Derudover topper jeg suppen med frisk koriander, og dette vil jeg virkelig anbefale at du ikke springer over, for det giver en virkelig fantastisk smag til hele suppen.

Bo Kho – vietnamesisk oksekødssuppe med nudler

Super lækker vietnamesisk suppe, fuld af smag, saft og kraft!
Forb. tid30 min
Tilb. tid2 t
Marinerings tid1 t
Ret: Hovedret, Suppe
Køkken: Vietnam
Keyword: bo kho, oksekød, spicy, suppe, vietnamesisk køkken
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 600 g Oksekød fx flanksteak

Marinade

  • 1 stang citrongræs
  • 2 spsk fish sauce
  • 2 fed hvidløg
  • 1 knold frisk ingefær
  • 20 sorte peberkorn
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 stjerne anis.

Suppekrydderi og fyld

  • 3 spsk smagsneutral olie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 1 stort løg
  • rød chili
  • 1 dåse tomatpasta (70 g) dobbelt koncentreret
  • 1 dåse kokus mælk
  • 1 ½ L vand
  • 2 hele stjerneanis
  • 6 gulerødder
  • spsk soya
  • 1 spsk chiliolie

Tilbehør

  • 250-300 g (ris)nudler
  • lidt frisk koriander

Sådan gør du

Marinering af kødet

  • Start med at skære kødet ud i store tern, fjern evt. sener.
  • Del citrongræs på langs og tværs og giv stykkerne et slag med knivens bund af skaftet, så den lige bliver "mast" lidt.
  • Kom alle ingredienserne og kødet i en skål og bland det hele godt sammen.
  • Stil skålen i køleskabet med låg eller husholdningsfilm over og lad det marinere i mindst 30 minutter, men gerne længere hvis du har tid.

Suppen

  • Varm olien godt op i en stor gryde. Fisk citrongræsset op fra kødmarinaden og steg det af i olien i 1 minut, det frigiver en masse god smag.
  • Hak hvidløget og chilien fint og svits det af i olien, inden du tilsætter fint snittet løg og porre og lader det stege ved middel varme til løgene bliver glasklare.
  • Tilsæt kødet inkl. marinade og brun kødet på alle sider.
  • Tilsæt tomatpasta og rør godt rundt. Lad det hele svitse af i 3-4 minutter uden låg.
  • Tilsæt vand, kokus mælk og stjerne anis. Lad suppen koge ved svag varme i 1 time og 15 minutter.
  • Skræl og skær gulerødderne i tykke skiver og tilsæt dem til suppen sammen med soyasauce og chiliolie. Lad suppen koge yderligere 15 minutter. Kog imens nudlerne.
  • Fjern citrongræs, stjerne anis og de peberkorn du lige kan fiske op.
  • Servering: Kom nudler i bunden af tallerkenen og hæld derefter lidt suppe over og top evt med lidt frisk koriander.

Velbekomme !

bo kho vietnamesisk oksekødssuppe med nudler og grøntsager

Måske du også vil syntes om min nemme fiskesuppe. Du finder opskriften her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering