Sannes Bord

Boller i karry

boller i karry på en tallerken

Boller i karry er en sand klassiker fra det danske køkken! Nu når efteråret er ved at få godt fat i os med regn og blæst, så er der altså noget rigtig dejligt og hyggeligt ved retter som giver os varmen indefra, og det syntes jeg virkelig at en portion boller i karry gør.

Herhjemme serveres den med hjemmelavede kødboller og ris til – enkelt, men utrolig lækkert. Se min opskrift på hjemmelavede kødboller her.

Det skal du bruge (4 pers.)
  • 1 portion kødboller (eller en pose fra frost)
  • 2 løg
  • 1 hvidløg
  • 2 madæbler
  • 1 dl. mælk
  • 1 dl. fløde (du bestemmer selv hvor sund den skal være)
  • 5 dl. hønsebouillon
  • 1 spsk. god karry
  • 1 tsk, gurkemeje
  • 2 spsk. mel
  • 1 spsk. smør
  • Evt. lidt æblecidereddike efter smag
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Skræl æblerne og skær dem i små tern.
  3. Svits løg, hvidløg, æbler, karry og gurkemeje i lidt smør i en gryde.
  4. Tilsæt bouillon, mælk og fløde og lad saucen simre i 10 min.
  5. Lav en lille smørbolle af smør og mel og jævn saucen.
  6. Blend saucen og smag til med salt, peber og evt. lidt æblecidereddike.
  7. Tilsæt kødbollerne og varm dem op i saucen.
  8. Servér retten med kogte ris til.

Velbekomme !

2 Comments on Boller i karry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *