Boller i karry er en sand klassiker fra det danske køkken! Nu når efteråret er ved at få godt fat i os med regn og blæst, så er der altså noget rigtig dejligt og hyggeligt ved retter som giver os varmen indefra, og det syntes jeg virkelig at en portion boller i karry gør.
Herhjemme serveres den med hjemmelavede kødboller og ris til – enkelt, men utrolig lækkert. Se min opskrift på hjemmelavede kødboller her.
Det skal du bruge (4 pers.)
- 1 portion kødboller (eller en pose fra frost)
- 2 løg
- 1 hvidløg
- 2 madæbler
- 1 dl. mælk
- 1 dl. fløde (du bestemmer selv hvor sund den skal være)
- 5 dl. hønsebouillon
- 1 spsk. god karry
- 1 tsk, gurkemeje
- 2 spsk. mel
- 1 spsk. smør
- Evt. lidt æblecidereddike efter smag
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint.
- Skræl æblerne og skær dem i små tern.
- Svits løg, hvidløg, æbler, karry og gurkemeje i lidt smør i en gryde.
- Tilsæt bouillon, mælk og fløde og lad saucen simre i 10 min.
- Lav en lille smørbolle af smør og mel og jævn saucen.
- Blend saucen og smag til med salt, peber og evt. lidt æblecidereddike.
- Tilsæt kødbollerne og varm dem op i saucen.
- Servér retten med kogte ris til.
Velbekomme !
2 Comments on Boller i karry