Sannes Bord

Hjemmelavet brombær is

 

brombær is med friske brombær

Sol, sommer og naturligvis IS.

Is er noget som jeg virkelig elsker – men ja hvem gør ikke det ? Og når den så er hjemmelavet, ja så er der ikke et øje tørt.

Jeg er så heldig, at jeg har en ismaskine-anordning til min køkkenmaskine, så derfor er denne opskrift lavet derpå. Hvis du ikke har sådan en dims, så skal du være lidt over din is efter den er kommet på frost, for ellers krystalliserer den, og det er altså bare ikke lækkert. Du undgår krystalliseringen ved at røre i din is med 30-45 min. mellemrum, de første ca 3 timer indtil isen er blevet helt frossen.

Hvis ikke du lige er til brombær, kan du sagtens bruge nogle andre bær i stedet.

Det skal du bruge
  • 5 dl. piskefløde
  • 3 dl. sødmælk
  • 100 g sukker
  • 100 g rørsukker
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl. brombær
Sådan gør du
  1. Del vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem fra hinanden i lidt af sukkeret
  2. Kom mælk, fløde, den tomme vaniljestang og brombær i en gryde og varm det hele op til lige under kogepunktet (pas på det ikke kommer til at koge).
  3. Tag vaniljestangen op og blend det øvrige til en ens masse. Hældes gennem en sig så evt. kerner mv. tages fra.
  4. Pisk de to slags sukker, vaniljesukker og æggeblommer til en lys og luftig masse.
  5. Hæld forsigtigt den varme mælkefløde i æggeblandingen – start med lidt ad gangen og æg mængden stille og roligt, mens der piskes konstant.
  6. Hæld de hele tilbage i gryden og varm det op til kogepunktet, så det får et let cremet konsistens. Pas på det ikke koger!
  7. Lad cremen køle helt af inden den kommes i en ismaskine og afkøles på laveste trin.

Spis nu isen som den er, eller kom den i fryseren i en lufttæt beholder.

brombær is med ske

Velbekomme !

1 Comment on Hjemmelavet brombær is

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.