fbpx
Sannes Bord

Brunkager

 

brunkagerBrunkager er i min verden indbegrebet af Jul! Duften som spredes i hele huset når denne dejlige småkage bages, er simpelthen bare så hyggelig og skøn og fortæller alle, at nu er julen endelig kommet!

I denne opskrift bruges både lys og mørk sirup, det syntes jeg giver en rigtig dejlig smag til kagerne, men du kan sagtens nøjes med kun at bruge lys sirup, hvis du ikke lige ligger inde med begge dele.

Jeg bruger smuttede mandler, da de bedre hænger fast i dejen hvorimod mandler med skræl på, kan have tendens til at slippe dejen lidt rundt om mandlen.

Det skal du bruge (giver 75-100 brunkager)
  • 125 g smør
  • 40 g lys sirup + 40 g mørk sirup
  • 130 g brunfarin
  • 1½ tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • ½ tsk. nelliker
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. allehånde
  • 250 g hvedemel
  • 100 g. smuttede mandler
  • Skal af ½ appelsin
  • Lidt smør til bagepladen
Sådan gør du
  1. Smelt smørret i en gryde sammen med sirup og brun farin
  2. Når alt smør er smeltet røres det hele godt sammen og gryden tages af varmen og står lige et øjeblik
  3. Bland de tørre ingredienser og mandlerne i en skål
  4. Hæld den varme sukkermasse ned i skålen og ælt dejen sammen
  5. Del dejen i to portioner og rul dem til stænger i den tykkelse du ønsker dine kager skal have i bredde
  6. Pak bagepapir om stængerne og kom dem i en frysepose
  7. Kom dine dejstænger på køl i mindst 1 time, men gerne til dagen efter
  8. Dejen kan holde sig på køl i 2 uger og kan sagtens tåle at komme på frost i op til 3 måneder
  9. Tag dejen ud af køleskabet og befri den for bagepapir
  10. Skær skiver af dejen i den tykkelse du gerne vil have, jeg skære dem i 2-3 mm tykkelse, da jeg godt kan lide en småkage der ikke er alt for tynd
  11. Smør bagepladen med et helt fint lag smør og placér kagerne med lidt mellemrum, da de flyder lidt ud ved bagning
  12. Bag kagerne ved 180 gr. alm ovn i 6-9 minutter (afhængig af tykkelse på kagerne)

 

Velbekomme ! 

Tip: Jeg bruger hele mandler i denne opskrift, men hvis du ønsker at lave udstukne figure af din dej, så skal du hakke mandlerne forinden. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *