
Skal smagsløgene forkæles, så kan det indiske køkken bare noget helt specielt. Butter chicken er ingen undtagelse. Denne helt fantastiske ret er virkelig fuld af saft, kraft og ikke mindste smagen af Indien.
Jeg stiftede første gang bekendtskab med denne ret, da jeg var på weekendtur med en veninde i Berlin. Vi besøgte en skøn Indisk restaurant, hvor de serverede den lækreste og meget autentiske Indiske mad. Jeg kan desværre ikke huske hvad restauranten hedder – men lækkert var det. Denne aften fik vi serveret bl.a. butter chicken, og allerede efter første mundfuld var jeg solgt.
Jeg har i denne opskrift forsøgt, at komme frem til den samme lækre smag og jeg syntes det er lykkedes rigtig godt. Dog har jeg valgt ikke at anvende helt så meget smør, som de nok gjorde i Berlin. Hvis du ønsker en lidt mere “smørret” udgave, så skal du i stedet for olivenolie anvende ca. 4 spsk. Ghee (klaret smør) og så evt. give retten en lille klat smør på toppen ved servering.
Butter Chicken
Ingredienser
- 800 g kyllinge bryster
Marinade til kyllingen
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk ingefær puré
- 2½ dl neutral yoghurt
- 1 spsk limesaft
- 2 tsk koriander
- 2½ tsk spidskommen
- 2 spsk garam masala
- 1 tsk chilipulver
- 1½ tsk gurkemaje
- 1 tsk røget paprika
Butter chicken sovsen
- 2 spsk olivenolie
- 50 g smør
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk ingefær puré
- 1 ds hakkede tomater
- 1 spsk spidskommen
- 1½ spsk garam masala
- 1½ tsk koriander
- ½ tsk knust bukkehornsfrø
- 1 tsk chilipulver
- 1 spsk sukker
- 1½ tsk salt
- 3 spsk vand
- 2½ dl fløde (evt. madlavningsfløde)
- Lidt mandelflager og frisk persille eller frisk koriander til pynt.
Sådan gør du
- Start med at lave din mariande; Hak løg og hvidløg fint og hæld massen i en stor frysepose sammen med de øvrige marinade-ingredienser.
- Skær kyllingebrysterne i store tern og kom dem i posen med marinaden. Luk posen og vend kylling og marinade godt sammen.
- Lad kyllingen marinere i mindst 1 time på køl. Vend posen et par gange undervejs. Har du god tid, kan du med fordel lade kyllingen ligge og marinere på køl til dagen efter.
- Varm en pande med olivenolie og hæld kylling og marinade herud på.
- Steg kyllingen til den begynder at tage lidt farve.
- Tag kyllingestykkerne op og læg dem til side, brug panden til sovsen.
- Hak løget fint og svits det i 30 g smør på panden, til de bliver glasklare.
- Tilsæt finthakket hvidløg og ingefærpuré og svits det hele i 1 minut.
- Tilsæt de tørre krydderier (undtagen sukker) og svits det i ca. ½ minut, til duften bliver stærk af krydderier.
- Tilsæt de hakkede tomater og lad det simre ved svag varme i 10 minutter. Rør i sovsen af og til.
- Tag sovsen af varmen og hæld det hele ned i en blender. Tilsæt vand og blend indtil det en konsistens som en puré.
- Hæld pureen tilbage i panden og rør fløde, 20 g smør og sukker i.
- Tilsæt kyllingen og evt. overskydende saft herfra og lad retten simre ved svag varme i 10 minutter.
- Servér med et drys mandelflager, frisk persille eller koriander og ris.
Velbekomme !

4 Comments on Butter chicken (Indisk)