Sannes Bord

Chili con carne

chili con carne med bulgur, creme fraishe og koriander

Chili con carne kan bare et eller andet! Det er en super smagfuld og dejlig ret, som ofte kommer på bordet herhjemme.

Jeg er selv blevet ret godt tilfreds med denne opskrift. Jeg syntes, at den er blevet en virkelig god udgave af denne klassiske ret. Min opskrift giver en ret som både er fyldig og “varm” i smagen. 

Nu ved jeg godt at der er delte meninger omkring fx indholdet af bønner og hvor stærk retten skal være. Jeg har helt bevidst valgt at komme to slags bønner i. Jeg syntes at det giver retten en god smag og konsistens. Jeg bruger også både frisk chili og cayenne peber. Retten bliver derfor lidt spicy, men uden at dampen står ud af ørene.

Chili con carne er hurtig at bikse sammen på en travl hverdag, fordi du kan vælge ikke at koge den så længe som angivet. Men hvis der er tid til det, så bliver den bare lige en smule bedre hvis den får lov at stå og koge i den anviste tid.

Chili con carne

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 10 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Mexikansk
Keyword: chili, chiliconcarne, hovedretter, oksekød
Antal: 4 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 500 g Hakket oksekød
  • 2 store Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • ½ Frisk rød chili inkl. korn
  • 1 dåse Kidney bønner
  • 1 dåse Chili bønner
  • 2 dl Oksebouillon
  • 1 dåse Hakkede tomater
  • Lidt olivenolie til stegningen
  • Salt og peber

Krydderiblanding

  • 1 tsk Spidskommen
  • ½ tsk Stødt ingefær
  • ½ tsk Stødt kanel
  • ½ tsk Stødt koriander
  • ½ tsk Paprika
  • ½ tsk Cayenne peber

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og chili fint. 
  • Varm lidt olivenolie op i en gryde ved høj varme.
  • Tilsæt krydderiblandingen og svits krydderierne godt af i et minut. 
  • Skru ned for varmen til middelvarme og tilsæt læg, hvidløg og chili. Svits indtil løgene er blevet glasklare. 
  • Skru op for varmen igen og tilsæt kødet. Brun kødet godt af. 
  • Tilsæt hakkede tomater og bouillon. Lad nu retten koge uden låg ved middel varme i 45 minutter. Rør i retten et par gange undervejs.  
  • Tilsæt de to slags bønner og lad retten simre i yderligere 15 minutter. 
  • Smag til med salt og peber. 
    Velbekomme ! 

Tip: Server med bulgur, creme fraiche og frisk koriander som på billedet, eller brug fx din chili con carne som fyld i tortilla pandekager. 

chili con carne med bulgur, creme fraiche og koriander

1 Comment on Chili con carne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering