Sannes Bord

Chokolademuffins

muffins med frosting og drys

De her chokolade muffins er simpelthen bare så skønne og de smager himmelsk!

Jeg syntes at muffins og cupcakes er super hyggelige kager – ikke mindst fordi de smager dejligt, men også fordi de kan dekoreres i det uendelige. Når jeg får gæster til en kop kaffe og en sluder, passer disse lækre muffins perfekt til. De er hurtige at lave og mine gæster elsker dem. Du kan spise dine muffins som de er, eller lave en dejlig chokolade frosting og pynte dem med lidt drys – så ser de altså virkelig fine ud!

Prøv også min opskrift på kokosmuffins med chokolade, de er virkelig skønne og lækre, og så er de super nemme at lave. Du finder opskriften på dem her.

Det skal du bruge
  • 4 æg
  • 150 g rørsukker
  • 100 g brun farin
  • 200 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 5 spsk. kakaopulver
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • En knivspids salt
  • 3 spsk. mælk
  • 4 spsk. kogende vand
  • 80 g grofthakket mørk eller mælkechokolade
Sådan gør du
  1. Pisk æg og begge slags sukker til en luftig masse
  2. Smelt smørret og tilsæt det til æggemassen
  3. Bland mel, kakao, vaniljesukker, salt og bagepulver sammen og pisk det i æggemassen
  4. Rør mælken i og derefter det kogende vand
  5. Tilsæt chokoladen og kog dejen i forme med det samme
  6. Brug 2 spiseskeer til at afmåle dejen i hver form, de skal være halvfulde så der er plads til frosting
  7. Bag kagerne ved 150 gr. varmluft i 20 min.
Chokolade frosting
  • 9 dl. flourmelis
  • 2,5 dl. kakao
  • 180 g. blødt smør
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1½ dl. lun mælk

Rør alle ingredienser sammen og fyld smørcremen i en sprøjtepose. Sprøjtes på kagerne når de er kølet helt af.

Velbekomme !

muffins med frosting og pynt

2 Comments on Chokolademuffins

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.