Sannes Bord

Chokoladetrøffel kage med krystalliseret hvid chokolade

chokoladetrøffel kage med krystalliseret hvid chokolade, frysetørret hindbær og sukkerkugler

Er der noget mere hyggeligt end at forkøle sig selv eller nogle heldige udvalgte med en god kage? Nej vel!

Så skal der serveres forkælelse i den reneste form – så prøv denne chokoladetrøffel kage! Er du også vild med chokolade, så vil du elske denne kage. Kagen er blød og lækker, da chokoladetrøffel-cremen som kommer ovenpå chokoladekagen giver den en lækker cremet konsistens! Som pynt laver jeg krystalliseret hvid chokolade, drysser med lidt frysetørret hindbær og lidt gule sukkerkugler (da kagen skulle serveres til påske).

Jeg servere gerne en kugle hjemmelavet vaniljeis til – men så er der heller ikke et øje tørt! Få opskriften på hjemmelavet vaniljeis her.

Det skal du bruge
  • 130 g smør
  • 1 dl. rørsukker
  • 2 dl. sukker
  • 1 dl. kakaopulver
  • 2½ tsk. vaniljesukker
  • 2 dl. hvedemel
  • 2 æg
  • 50 g mørk chokolade i knapper eller groft hakket

Chokoladetrøffel creme

  • 200 g mørk chokolade
  • 30 g blødt smør
  • 1 ½ dl. fløde

Krystalliseret hvid chokolade

  • 50 g vand
  • 50 g sukker
  • 50 g hvid chokolade

Lidt frysetørret hindbær og sukkerkugler til pynt

Sådan gør du
  1. Smelt smørret i en gryde og lad den køle en anelse af.
  2. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det hele sammen.
  3. Rør æggene i et ad gangen.
  4. Tilsæt melet  og rør dejen sammen.
  5. Tilsæt chokoladeknapperne/ grofthakket chokolade.
  6. Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden.
  7. Bag kagen ved 175 gr. alm ovn i 20-23 minutter (den skal stadig være blød i midten)

Lav chokolade trøffelcremen mens kagen er i ovnen, da den skal køle af i 45 minutter før den kan smøres på kagen

  1. Hak chokoladen groft
  2. Kom smør og fløde i en gryde og varm det op til kogepunktet
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen
  4. Rør i cremen til chokoladen er helt smeltet og sæt derefter cremen i køleskabet i 45 minutter, til cremen har sat sig.
  5. Smør cremen på kagen og sæt kagen på køl i mindst 1 time inden servering.

Krystalliseret hvid chokolade

  1. Hak chokoladen i grove tern
  2. Hæld vand og sukker i en gryde
  3. Varm blandingen op til 133 grader
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen, pisk med det samme til chokoladen begynder at krystalliseret og hæld så hurtigt chokoladen ud på et stykke bagepapir, ellers brænder det fast på bunden.

Pynt den kolde kage med krystalliseret chokolade, frysetørret hindbær og evt. sukkerkugler.

Velbekomme !

chokoladetrøffelkage med krystalliseret hvid chokolade, frysetørret hindbær og sukkerkugler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *