
Mmm muffins ! Der er altid lige en anledning til at lave muffins, hvis du sprøger mig. Denne skønne og lækre kage, kan laves på utallige måder og så er den bare hyggelig og flot når den dekoreres!
I denne opskrift har jeg lavet en makron kagedej med to slags chokolade (én var slet ikke nok..). Dertil pyntes muffin’sne med en lækker frosting med jordbærsmag, friske jordbær og lidt hindbærdrys. En super skøn sommerlig kage, som både kan serveres til kaffen eller som dessert. Faktisk blev denne portion serveret til mine kollegaer, da jeg skulle gå af på ferie. Det er en fast tradition på min arbejdsplads, at går man på ferie så gi’r man kage. Du kan nok regne ud hvor meget kage der så lige bliver kørt igennem i løbet af juni, juli og august..!
Kagerne her kan du sagtens fryses ned, inden du kommer frosting på – så lav endelig en stor portion, nu du er i gang. Du kan også sagtens lave kagerne dagen før de skal serveres. De skal bare stå i en tætlukket kasse/ boks i køleskabet pga. frostingens smørindhold. Tag kagerne ud en time før servering, ellers er frostingen lidt hård. Pynt dem færdig umiddelbart inden servering.
Dobbelt chokomakron muffins med jordbær
Ingredienser
Muffins dej
- 125 g smør
- 4 æg
- 250 g sukker
- 125 g mel
- 150 g makroner
- 100 g mørk chokolade
- 50 g hvid chokolade
- knivspids salt
Frosting
- 300 g smør stue temperatur
- 600 g flourmelis
- 8 friske jordbær
Øvrig pynt
- evt. lidt frysetørret hindbær drys
- friske jordbær ½-1 bær pr. kage
Sådan gør du
Muffins
- Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af.
- Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse.
- Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen og pisk det langsom i æggemassen.
- Knus makronerne i en pose (de skal ikke være helt pulveriserede).
- Tilsæt mel, salt og makroner i æggemassen og vend dejen sammen.
- Hak de to slags chokolader fint og vend dem i dejen til sidst.
- Kom ca. en spiseskefuld dej i hver muffinsform og bag kagerne ved 180 gr. alm. ovn i 22 minutter.
- Lad kagerne køle helt af, før du pynter med frosting.
Jordbær frosting
- Hak jordbærene fint.
- Pisk jordbær, smør og flormelis i 7-8 minutter ved høj hastighed.
- Sprøjt frosingen på kagerne med en sprøjtepose og fx en stjernetyl.
- Pynt kagerne med friske jordbær og evt. lidt drys af frysetørret hindbær.
Velbekomme !


Tip: Prøv også mine chokolademuffins, de smager også rigtig, rigtig godt. Find opskriften her.
Hvor mange muffins bliver der ca. ud af denne portion?
Hej Jane.
Din kommentar var blevet væk i mailen, så jeg beklager det sene svar.
Der bliver ca 15-18 stk ud af denne portion.
Venlig hilsen
Sanne