Sannes Bord

Crab cakes (krabbe deller)

Crab cakes er noget nyt for mig, men jeg syntes faktisk at det smager rigtig lækkert. Disse små banditter, lavede jeg da drengene skulle have lidt tapas og jeg syntes at der manglede en “ny” ret, til det lidt mere velkendte tema. 

Crab cakes kan laves på mange måder, og der er sikker dem som vil ryste på hovedet når nu jeg skriver, at imiteret krabbekød faktisk kan være helt okay i disse deller. Du skal blot huske, at hvis du bruger imiteret krabbekød, har farsen en tendens til at blive lidt sødere i det. 

Det skal du bruge (giver 25-30 stk.)

  • 500 g (hvidt) krabbekød 
  • 3 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • saften af ½ citron 
  • 1½ spsk. wasabe
  • 2 spsk. æble eddike
  • 2 tsk. soya 
  • 2 dl. kikærtemel 
  • Lidt smør og olie til stegning
  • Evt. lidt frisk lime til servering

Sådan gør du 

  1. Hak forårsløg og hvidløg fint (jeg bruger en foodprocessor).
  2. Tilsæt de ørige ingredienser og bland farsen godt. 
  3. Stil farsen på køl gerne en lille time, så den kan trække. 
  4. Form de små crab cakes med to spsk. til små deller. 
  5. Steges ved middel varme på en pande med olie og smør. 
  6. Serveres gerne med små både af frisk lime, som dine gæster selv kan presse saften ud af. 

Velbekomme ! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *