Sannes Bord

Cremet hønsekødssuppe

en tallerken med hønsekødssuppe

God gammeldags hønsekødssuppe rammer mig lige i hjertet – den suppe kan bare noget særligt.

Nu er sommeren jo stille og roligt ved at gå på hæld, og efteråret sniger sig langsomt ind på os. Dét kan mærkes, vejret er gået fra sydenlandske varmebølger over i mindre solskinstimer og mere blæst, regn og køligere vind. Jeg har fundet mine hjemmesko og en cardigan frem fra deres skjul. Det er nu slet ikke så ringe endda – efterår har jeg faktisk altid syntes var en rigtig hyggelig årstid. Så kønt den præsentere sig med alle skovens farver og vejrets omskift inviterer på hygge i stearinlysets skær. En anden ting efteråret også bringer med sig er simremad. At der hele eftermiddagen står en gryde og bringer den skønneste duft rundt i huset, giver bare en særlig hyggestemning og forventningerne skrues op.

I min barndom fik vi altid hønsekødssuppe serveret som klar suppe med suppegrøntsager i tern, samt kød og melboller. Det er jeg nu også stadig rigtig glad for, men i dag har jeg lavet en lidt mere cremet udgave, som jeg syntes giver suppen en bedre fylde og mere intens smag.

Det skal du bruge (giver 3 L færdig suppe)
  • 2 store løg
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 2 stængler blegselleri
  • 2 pastinakker
  • 2 persillerødder
  • 4 gulerødder
  • ½ lille knoldselleri
  • 2 x hønsebouillon terninger
  • 250 ml. fløde
  • 2 L vand (skal lige dække høne og grøntsager, så brug evt. lidt mere vand)
  • Suppehøne (min i dag var bare en lille én på 1200 g)
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Skyld hønen i vand og tør den af med køkkenrulle
  2. Skræl grøntsagerne og skær dem i tern
  3. Kom hønen og grøntsager i en stor gryde.
  4. Tilsæt vandet så det lige dækker (tilføj evt. ekstra vand)
  5. Kog suppen op og skum af, da der samler sig en del skum på toppen – gær evt. dette et par gange til der ikke er mere skum
  6. Kog suppen i 5-6 timer
  7. Tag hønen op og tag suppen af varmen
  8. Når suppen lige har stået lidt, kan du skumme fedtet af
  9. Blend suppen i en blender eller brug en stavblender.
  10. Tilsæt fløde og varm suppen op til kogepunktet.
  11. Tilsæt evt. kød og melboller, brug hønekødet eller spis suppen som den er (hvis du ikke spiser kødet nu, så gem det til fx tarteletter med høns i asparges, se min opskrift her).

Velbekomme !

Tip: Prøv mine små lækre suppebrød til. 

 

3 Comments on Cremet hønsekødssuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *