Sannes Bord

Cremet hvidvinssauce

Denne opskrift giver en lækker og cremet hvidvinssauce, som især passer godt til fisk.

Det skal du bruge (2-3 personer):
  • 2 spsk smør
  • 2 skalotteløg
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 1½ dl. hønsefond
  • 2 dl fløde
  • Salt og hvid peber
Sådan gør du
  1. Løgene hakket fint.
  2. Smelt smørret i en gryde og steg løgene til de er glasklare.
  3. Tilsæt hvidvin og lad saucen koge ned til den halve mængde.
  4. Tilsæt herefter fond og lad det koge ned til ca. ½ dl.
  5. Tilsæt fløde og rør godt, saucen tykner nu en smule.
  6. Blend evt. saucen med en stavblender.
  7. Smag til med salt og peber.

Velbekomme !

3 Comments on Cremet hvidvinssauce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *