fbpx
Sannes Bord

Cremet svampesauce

Svampesauce er en af mine favoritter når der skal vælges sauce, for den passer godt til det meste og er spækket med smag. Jeg bruger kantareller, da jeg syntes de giver en god smag af sig når de anvendes til sauce. Denne sauce er virkelig skøn og dejlig cremet og opskriften er nem at gå til.

Det skal du bruge: 
  • 1 dl. hvidvin, tør
  • 2 skalotteløg
  • 2 spsk. smør
  • 1 dl. hønsefond
  • 1½ dl. fløde
  • 1 bakke friske kantareller eller ½ glas tørrede kantareller (husk de tørrede skal stå i blød i lunt vand i 45 min).
  • Salt og peber
Sådan gør du:
  1. Løgene hakkes fint.
  2. Smørret smeltes i en gryde og løgene steges til de er glasklare.
  3. Svampene og hvidvin tilsættes og koges ned til halv mængde.
  4. Tilsæt fond og kog igen ned til ca ½ dl.
  5. Tilsæt fløden og rør godt, når saucen begynder at tykne er den færdig
  6. Smag til med salt og peber.

Tip: Prøv den til grillet oksemørbrad, se min opskrift her

Velbekomme !

1 Comment on Cremet svampesauce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *