Sannes Bord

Dahl – Indisk linseret (vegansk)

dahl med creme fraiche og naan brød

Dahl eller daal, som den også bliver kaldet. Er en rigtig skøn og særdeles velsmagende Indisk linse(gryde)ret. De skønne krydderier leder tankerne hen mod Indiens lækre køkken og giver varmen på en efterårs eller vinterdag. Opskriften er egnet både til det vegetariske og det veganske køkken.

Jeg bruger en blanding af grønne og røde linser, men du kan sagtens blot nøjes med den ene slags. Jeg syntes bare det giver en god smag og tekstur i retten, at blande dem.

Jeg servere min dahl med creme fraiche, lidt persille og selvfølgelig hører sig et lækkert naan brød til.

Prøv min opskrift på hjemmebagt naan brød. Du finder opskiften her. Alternativt til creme fraiche, kunne en lækker raita dressing (indiske mynte dressin) også pifte denne ret op. Du finder min opskrift på en super lækker raita her.

Det skal du bruge (4 personer)

  • 125 g. røde linser
  • 125 g grønne linser
  • 2 gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. wasabe
  • 7½ dl. hønse- eller grøntsagsbouillon
  • Krydderiblanding af: 1½ tsk. ingefær, 2 spsk. garam masala, spsk. spidskommen, ½ tsk. karry, 1 tsk koriander, ½ tsk. kardemomme, 1 tsk. chiliflager.
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Start med at skylle linserne grundigt og ad flere om gange.
  2. Hak løg og hvidløg fint, skær gulerødderne i fine tern.
  3. Bland krydderiblandingen sammen og kom den i en tør gryde.
  4. Rist krydderierne af i ½ minut.
  5. Tilsæt olie, wasabe og begge slags løg.
  6. Svits løgene i 1 minut og tilsæt så gulerødder og linser.
  7. Svits det hele af og tilsæt bouillon og hakkede tomater.
  8. Lad retten koge ved svag varme i 40 minutter.
  9. Smag til med salt og peber.

Velbekomme !

Tip: Tilsæt lidt stegt kylling i strimler, det smager rigtig godt!

dahl med creme fraiche og naan brød

2 Comments on Dahl – Indisk linseret (vegansk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *