Sannes Bord

Efterår

 

rosenbusk i blomst

Så har vi taget hul på en ny årstid.

Lige nu er det endnu tid for, at nyde de sidste sommerblomster i haven og lidt lune om eftermiddagen, men som vi allerede kan mærke, bliver dagene kortere og lidt køligere. Jeg syntes nu faktisk også at den lidt mørkere tid vi går i møde er rigtig hyggelig. Det bliver så småt tid for stearinlys hygge igen, og det har bare sin charme.

Har du planer/ projekter her i september? Jeg har allerede lidt ideer til, hvad jeg skal tage fat på og få gjort den næste måneds tid.

Haveprojekter jeg har i september:

Nu er det ikke den store have vi har, da vi bor inde midt i byen og kun har en stenbelagt gårdhave med blomsterbede og nogle krukker, men der er stadig lidt der lige skal ordnes her i september.

  • Der skal gøres klar til foråret allerede nu, så vi skal i gang med at lue godt i bund i bedene, så vi får det lettere til foråret.
  • Forårsløgene skal sættes.
  • Det er sæson for indsamling og tørring af frø nu, inden frosten sætter ind. Jeg indsamler lidt frø fra min ærteblomst (lathyrus), så jeg har mulighed for at formere den til næste år.
  • Sommerblomsterne i krukkerne skal efterhånden, som de giver op, skiftes ud med lidt stærkere efterårsplanter fx lyng, sankthansurt, husløg og krysantemum.

Råvarer jeg har planer med i september: 

I september kommer en masse nye og dejlige råvarer i sæson. Det er lige nu de sidste bær skal plukkes, æblerne modner og de grove grøntsager pryder igen hylderne i supermarkederne, så det skal da udnyttes!

  • De æbler jeg er så heldig at min søster og kollega forsyner mig med, skal udnyttes – jeg tænker der bliver bagt en ekstra æbletærte, lavet lidt æblemos til fryseren og evt. presset lidt saft.
  • De sidste brombær der kan findes skal laves til en brombærlikør – opskrift kommer snart..
  • Der skal syltes lidt forskellige beder, jeg har indkøbt både gule og røde beder og har allerede lidt ideer til smage osv. – opskrift kommer snart.
  • De skønne græskar som titter frem lige nu, skal bruges i suppe, som tilbehør, i kage og som lidt dekoration i have og stue – opskrifter kommer løbende.

Har man lidt forstand på svampe, er det også lige nu det er tid til at tage gummistøvlerne på og komme ud og samle svampe i skovene – Jeg er ikke helt så tryg ved at samle selv, men nyder bare de indkøbte svampe i stedet.

Jeg håber din september bliver rigtig dejlig. Del endelig dine planer og projekter for september og efteråret, det er så hyggeligt at læse og få lidt inspiration fra hinanden.

God september alle sammen, KH Sanne!

efterårsblade på kvist

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *