Sannes Bord

Eisbein (sous vide)

eisbein med tilbehør

Eisbein er en sand tysk klassisker, som smager helt fantastisk. Forberedelsestiden er lidt lang, men den er bestemt det hele værd.

Jeg har valgt i denne opskrift, at tilberede min svineskank i en sous vide, da jeg syntes, at det er den metode hvorpå kødet bibeholder mest mulig saft og kraft. Derudover, så bliver kødet utrolig mørt og nærmest falder fra benet, når det skæres fra.

Jeg servere eisbein med kartoffelmos, saurkraut, peberrodscreme og brun sovs. Du kan finde min opskrift på hjemmelavet saurkraut her og hjemmelavet peberrodscreme her.

Hvis du ikke har en sous vide, kan du tilberede eisbein ved at koge den istedet i 2½-3 timer. Kom lige et par laurbærblade ned i vandet, det giver en god smag til køddet.

Eisbein (sous vide)

Eisbein er en sand tysk klassisker, som smager himmelsk.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid35 minutter
Sous vide22 timer
Ret: aftensmad
Køkken: tysk
Keyword: aftensmad, simremad, sous vide
Antal: 2 personer
Forfatter: sannes_bord

Equipment

  • sous vide

Ingredienser

  • 1 svineskank (1-1½ kg)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • Lidt flagesalt til stegning

Sådan gør du

  • Hvis skanken ikke er let sprængt, så saltes den en lille smule.
  • Læg skanken den i vacuumposen, sammen med to halvverede fed hvidløg og laurbærblade.
  • Vacuum og forsejl posen.
  • Indstil sous viden til 65 grader og tilbered skanken i vandbadet i 21 timer.
  • Tag skanken op ad posen, fjern hvidløg og laurbærblade.
  • Rids et ternet mønster i fedtlagt (skær endelig ikke for langt ned) og drys med flagesalt.
  • Sæt ovnen på 250 gr. varmluft og evt. grill hvis du har denne funktion og steg sværen sprød. Alt efter ovn tager dette 20-35 minutter – hold øjen med at det ikke branker.
  • Serveres med kartoffelmos, sauerkraut, peberrodscreme og en brun sovs.

Velbekomme !

Tip: Brug væsken fra sous vide posen, til at lave en lækker brun sovs med. Reducér væsken en smule, tilsæt lidt fløde og smag til med salt og peber og jævn med maizena. Tilsæt sovskulør, til sovsen får den ønskede farve.

2 Comments on Eisbein (sous vide)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering