Sannes Bord

Estepona – rejse

I min kærestes familie har de en skøn tradition for, at hele familien tager afsted på efterårsferie sammen. Rejsen går altid til, et skønt solfyldt sted, hvor der er nem adgang til god mad og kolde drikke.

Jeg elsker simpelthen disse ferier, vi har fornøjelsen af hinanden i 7 dage og det er helt fantastisk. Man lære bare hinanden at kende på en helt anden måde, når man er så intensivt sammen, end hvis man kun ses en gang i mellem en eftermiddag eller til familie-sammenkomster.

Turen er igen i år gået til Spanien, hvor vi slog os (alle 8) ned i et lejet hus i Estepona – en skøn lille spansk havneby som emmer af hygge, solskin og ikke mindst god mad! Need I say more..! Nej vel. Der er simpelthen helt fantastisk og jeg kan varmt anbefale andre at holde deres ferie her!

estepona udsigt fra terasse

Fra huset tager det 10 minutter på gå-ben, at komme ned til havnepromenaden hvor barer, cafeer og restauranter pryder promenaden langs med lystbådehavnen og de lokale fiskeres havn. Går man længere ind mod selve bykernen, kan man vælge at gå langs en uendelig lang strandpromenade, hvor du møder de hyggeligste små strandrestauranter.

estepona strand promenade

sangria

Selve byen har et rigtig hyggelig udseende, hvor den gamle bydel har mange små gader hvor beborenes blomsterkrukker er samme farve i hele gaden – det ser så hyggeligt ud.

blomster

Inde i bymidten findes et hyggeligt blomstertorv, hvor man kan nyde en god middag, et glas koldt vin eller bare sole sig og nyde stemningen. Faktisk er der rigtig mange skønne restauranter at finde inde i byen. Vi fandt en skøn tapas bar, som serverede en super dejlig og moderne tapas. Denne restaurant kan varm anbefales, se billedet nedenfor.

estepona tapas barNu er der jo også andre ting at se, når man er i området. Vi tog en udflugt til Gibraltar den lille britiske halvø i det sydlige Spanien, hvor man bl.a. kan opleve den berømte klippe Rock of Gibraltar (kan ses i James Bond filmen The living daylights) og dens aber.

gibraltar

Der er mange oplevelser for turister på Gibraltar bl.a. kan man shoppe i hyggelige engelske gader, besøge en botanisk have, tage en tur op på toppen af klippen med en Gibraltar cable car (lidt over 400 m op ad klippeskråningen på ca 6 min.) På toppen af klippen findes en cafe hvor alt er lidt dyrt (turistpriser) og så kan gibraltaraberne ses i deres naturlige habitat – men pas på, de er nogle små hurtige hapsere, som gerne roder i din taske eller tager dine ting hvis du ikke passer på.

aber gibraltar

På øen tales der engelsk og møntenheden er nu gibraltarpund eller engelske pund. Alt er holdt i engelsk stil så man får en følelse af at være i England.

En anden attraktion som vi er begyndt at holde meget af når vi er på ferie i Estepona er, at tage ind og se en lokal fodboldkamp. Der bliver virkelig gjort noget ud af det og i hele byen vrimler det med lyseblå klædte folk, eller som her en bil i holdets farver.

malaga bil

Der er simpelthen bare en super stemning når Malaga spiller og jeg har aldrig hørt så mange slagsange blive sunget under en kamp, som på Malagas stadion når hjemmeholdet spiller. Er man bare lidt fodboldinteresseret, så er det virkelig det hele værd at tage ind og se en hjemmekamp.

malaga fodboldAlt i alt, så byder Estepona på en masse gode oplevelser for hele familien og jeg kan varmt anbefale at tage en tur hertil.

Vi glæder os allerede til næste år, hvor turen igen går til denne dejlige by.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *