Sannes Bord

Falafel med chili

Falafel med chili er super lækkert! Og faktisk er falafel gået hen og blevet det helt store hit herhjemme. Når der en gang i mellem står kødfri-dag på kalenderen, så skal der ikke meget betænkningstid til, før der bliver foreslået falafel.

I denne opskrift har jeg lavet en spicy falafel med chili og det fungere faktisk rigtig godt. Prøv også mine opskrifter på traditionel falafel eller falafel med tun.

Du kan eksperimentere med, at tilføje lidt mere eller mindre chili efter smag, men denne opskrift giver en dejlig medium stærk smag af chili vil jeg mene. Jeg bruger et par små tørrede chillier “Guindilla Rama”, som jeg har taget med hjem fra vores seneste ferie i Spanien. Det skal lige siges, at jeg elsker at hamstre krydderier når vi er i Spanien. De har så mange lækre krydderier i deres supermarkeder og det er virkelig billigt. Så min kuffert er altid proppet med små krydderiglas på flyveturen hjem.

Nå men tilbage til falaflerne. Jeg bruger denne milde spanske chili, da jeg syntes den giver en super dejlig smag. Alternativt kunne du sagtens bruge en almindelig rød frisk chili og så evt. undlade cayennepeber.

Hvis du gerne vil lave en stor portion og gemme til en anden dag, nu du er i gang, så kan du sagtens lave en dobbelt portion og så fryse halvdelen af falafel-farsen, men den del som skal fryses skal du undlade at komme bagepulver i, før efter optøning.

Jeg servere gerne min falafel med en god salat og en god hjemmelavet hummus eller som fyld i pitabrød og tortillas. Prøv mine opskrifter på traditionel hummus eller hummus med advokado begge passer perfekt til falafel med chili.

Falafel med chili

Lækker spicy og sprød hjemmelavet falafel med chili.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid20 minutter
Iblødsætning af kikærter15 timer
Ret: Hovedret, Vegetar
Køkken: mellemøsten
Keyword: chili, falafel, kikærter, kødfri, vegetar
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 300 g kikærter
  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tørrede chili (Guindilla Rama)
  • 2 bunter persille
  • skal af ½ citron
  • 3 spsk hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk salt
  • 1 l Olie til fritering

Sådan gør du

  • Start med at iblødsætte kikærterne natten over, min 15 timer, i rigeligt vand.
  • Skyld kikærterne, hæld vandet fra og hak dem fint. Jeg bruger en foodprocessor.
  • Hak løg, hvidløg, persille, citronskal og chili til en fin krydderurte fars. Jeg bruger igen en foodprocessor.
  • Kom kikærter, krydderurtefarsen og de øvrige ingredienser i en skål og bland det hele sammen til en fars. Husk hvis du skal fryse noget af portionen, skal du IKKE tilsætte bagepulver til den del, som skal fryses.
    falafel fars
  • Lad farsen stå i min. 20 minutter og hvile, så smagene trækker godt ud i kikærterne.
  • Varm olien godt op i en gryde. Test om olien er klar ved at stikke en træ-tandstik/ cocktailpind ned i olien – hvis det syder og bobler omkring pinden er olien klar.
  • Form 4-5 falafel kugler ad gangen og sænk dem ned i olien. Steges i 4-6 minutter, til de er gyldne.
  • Tag falaflerne op ad olien med en hulske og lad dem dryppe af på en tallerken med et par stykker køkkenrulle.
  • Servér falaflerne med en god salat og hummus.

Velbekomme !

falafel med chili, frisk salat og hummus
falafel med chili

1 Comment on Falafel med chili

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering