Sannes Bord

Falafel med tun

falafel med tun

Falafel med tun er lidt anderledes, end mine andre opskrifter på falafel men ikke desto mindre, syntes jeg faktisk at det fungere rigtig godt.

Generelt set må jeg jo nok bare indrømme, at jeg er blevet ret så pjattet med falafel – det smager simpelthen bare helt fantastisk. Jeg spiser min falafel både som fyld i pita, tortilla eller bare som topping på en god sprød salat. Og har man sagt falafel, så har man nærmest også sagt hummus. Jeg syntes at de to ting passer vildt godt sammen. Prøv min opskrift på traditionel hummus eller hummus med avokado, begge dele kan fint serveres til falafel med tun.

Forberedelsestiden er som altid når jeg laver falafel lidt lang, da kikærterne skal stå i blød natten over eller min. 15 timer, men derefter går det let og hurtigt med opskriften. Hvis ikke kikærterne får lov at stå i min. 15 timer, så bliver smagen altså lidt besk, så du må endelig ikke springe dette trin over. Der er selvfølgelig også dem, som vil mene at man sagtens kan bruge kikærter forkogt på dåse, men især i denne opskrift hvor der er tilsat tun, så bliver det altså en lidt “smattet” oplevelse, så det vil jeg absolut ikke anbefale.

Smagen af tun i disse falafler er lidt beskeden, men den kommer fint frem lidt efter lidt. Server din falafel med tun til både frokost og aftensmad.

Prøv også min opskrift på traditionel falafel eller falafel med chili.

Falafel med tun

Lækker sprød og dejlig falafel med tun
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid20 minutter
Iblødsætning af kikærter15 timer
Ret: Hovedret
Køkken: mellemøsten
Keyword: falafel, fisk
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

 • 275 g kikærter
 • 140 g tun (svare til 1 dåse)
 • 50 g feta
 • 1 bundt persille
 • 1 rødløg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 tsk koriander
 • skal af ½ citron
 • spsk hvedemel
 • ½ tsk bagepulver
 • salt og peber
 • 1 l olie til fritering, fx solsikke

Sådan gør du

 • Start med at iblødsætte kikærterne i rigeligt vand natten over, min. 15 timer.
 • Skyld kikærterne og lad dem dryppe af.
 • Hak kikærterne fint – jeg bruger altid en foodprocessor.
 • Hak rødløg, hvidløg, citron skal og persille fint.
 • Mas fetaosten til krymmel.
 • Bland alle ingredienserne i en skål, og lad derefter farsen stå og hvile i 20 minutter.
 • Varm olien godt op i en gryde. Test om olien er klar ved at stikke en træ-tandstik / cocktailpind ned i olien. Hvis det syder og bobler omkring pinden er olien klar.
 • Form 4-5 falafler ad gangen og sænk dem ned i olien.
 • Steg dem i olien i 4-6 minutter, til de er blevet gyldne.
 • Tag falaflerne op af olien med en hulske og lad dem dryppe af på en tallerken med et par stykker køkkenrulle.

Velbekomme !

falafel med tun

1 Comment on Falafel med tun

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering