fbpx
Sannes Bord

Falafel – hjemmelavet sprød og lækker!

falafel

Falafel er virkelig en dejlig vegetarret, som vi er ret så vilde med herhjemme. Disse sprøde kikærte-kugler, bliver bedst hvis de friteres i en frituregryde eller bare en almindelig gryde med solsikkeolie. Alternativt kan du bage dem i ovnen ved 20 grader i ca. 20 minutter eller stege dem i lidt olie på en pande, dog vil de ikke være helt så fine runde som ved fritering.

Forberedelsestiden er lidt lang, da kikærterne skal stå i blød i min. 15 timer, men derefter går det hele nemt. Der er selvfølgelig dem som mener, at man sagtens kan bruge kikærter på dåse, men jeg syntes altså at det bliver en kedelig falafel, som slet ikke har bid som disse af tørrede kikærter har.

Jeg servere denne falafel som fyld i tortillas men de er også super lækre i et pitabrød eller bare som topping på en god sprød salat. Prøv at servere en hjemmelavet hummus til, det er også virkelig skønt. Du finder her min opskrift på traditionel hummus og hummus med avokado.

ingredienser til falafel

Jeg burger en foodprocessor til at hakke for mig, men har du ikke sådan én kan du sagtens selv finthakke dine ingredienser i stedet.

Falafel – traditionel

Hjemmelavet falafel, sprød og lækker.
Forb. tid30 min
Tilb. tid20 min
Iblødsætning af kikærter15 t
Ret: Hovedret
Køkken: mellemøsten
Keyword: falafel, kikærter, kødfri, vegan, vegetar
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 300 g kikærter
  • 1 stort løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 bundter persille
  • 1 tsk koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 l Olie til fritering fx solsikkeolie

Sådan gør du

  • Start med at iblødsætte kikærterne i rigeligt vand natten over, min. 15 timer.
  • Skyld kikærterne og lad dem dryppe af i en si.
  • Hak kikærterne meget fint. Jeg bruger en foodprocessor.
  • Hak derefter løg, hvidløg og persille til en fars.
  • Bland kikærter og krydderurtefarsen sammen med de øvrige ingredienser.
  • Lad farsen stå og trække i 20 minutter.
  • Varm olien godt op i en gryde. Test om olien er klar ved at stikke en træ-tandstik/ cocktailpind ned i olien. Hvis det syder og bobler omkring pinden er olien klar.
  • Form 4-5 falafler ad gangen og sænk dem ned i olien.
  • Steg falaflerne i olien i ca. 4-6 minutter, til de er gyldne.
  • Tag falaflerne op af olien med en hulske og lad dem dryppe af på en tallerken med et par stykker køkkenrulle.

Velbekomme !

falafel i tortillas

Tip: Prøv også min opskrift på falafel med tun og falafel med chili.

1 Comment on Falafel – hjemmelavet sprød og lækker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *