fbpx
Sannes Bord

Fastelavnsboller

fastelavnsboller

Boller op, boller ned, boller i min mave. Så er det ved at være tid til fastelavn og dermed fastelavnsboller – og jeg er vild med det.

Jeg har altid været stor fan af disse skønne og lækre boller, men jeg har aldrig kunnet bestemme mig for om jeg var mest til dem med creme eller remonce, så derfor har jeg i denne opskrift lavet begge dele.

Det skal du bruge, giver 16 fastelavnsboller

Bolledej
  • 1 dl. sødmælk
  • 20 g. gær
  • 3 spsk. sukker
  • 350-400 g hvedemel
  • 2 æg + 1 æg til pensling
  • 125 g blødt smør
  • 1½ tsk. salt
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1½ vaniljesukker
Marcipanremonce
fastelavnsboller med macipanremonce
  • 75 g marcipan
  • 75 g smør
  • 100 g sukker
  • 25 g mælkechokolade
Vaniljecreme
  • 1½ dl. sødmælk
  • 2 æggeblommer
  • 40 g. sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 spsk. maizena
fastelavnsboller med vaniljecreme

Sådan gør du

Start med at lave vaniljecremen, da den skal køle af før du kan bruge den som fyld i bollerne.

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Skil kornene af ved at mase dem ud i lidt af sukkeret.
  2. Kom mælk og den tomme vaniljestang i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
  3. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en skål.
  4. Rør maizena i æggemassen.
  5. Hæld den varme mælk over i skålen med æggemasse i en tynd stråle, mens du pisker det hele sammen.
  6. Hæld det hele tilbage i gryden og kog cremen op mens du røre konstant i cremen, indtil den har den ønskede tykkelse.
  7. Stil cremen til af køling.

Bolledej

  1. Lun mælken til den er lillefingervarm og kom den i en skål.
  2. Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt derefter salt, sukker, kardemomme og vaniljesukker.
  3. Rør 150 g. mel i mælkeblandingen, til der ikke er flere klumper i.
  4. Tilsæt æggene et ad gangen og rør dem godt ud.
  5. Rør igen 150 g mel i dejen og tilsæt herefter smørret lidt ad gangen.
  6. Ælt dejen indtil der ikke længere ses smørklumper.
  7. Tilsæt det sidste af melet – det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Ælt dejen imens og til kun mel indtil dejen lige slipper af siderne på skålen, men stadig er lidt klistret.
  8. Ælt dejen på medium hastighed hvis du bruger en røremaskine i 10 minutter.
  9. Lad dejen hæve i 30 minutter (lav imens remoncen).
  10. Rul dejen ud på et meldækket bord.
  11. Skær dejen ud i 16 firkanter.
  12. Kom 1-1½ tsk. vaniljecreme eller marcipanremmonce på hver firkant (du kan også vælge at blande fyldet).
  13. Bøj kanterne ind over midten fra alle fire sider og brug lidt tid på, at folde/ klemme dejen godt sammen, så fyldet ikke flyder ud under bagningen.
  14. Pensel bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 200 gr. alm. ovn i 20 minutter.

Marcipanremmonce

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Bland marcipan, sukker og blødt smør i en skål.
  3. Rør chokoladen i remoncen.

Når fastelavnsbollerne er afkølede, kan du pynte dem med fx glasur og sukkerpynt eller frysetørret hindbær.


Velbekomme !

2 Comments on Fastelavnsboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *