fbpx
Sannes Bord

Chokolade lagkage

chokolade lagkage med pynt af slik, frugt og bær

Denne chokolade lagkage smager virkelig sk√łnt, og s√• syntes jeg tilmed at den har et super sk√łnt og festligt udseende. Dermed passer den godt til fx f√łdselsdage, p√•skefrokoster eller bare en s√¶rlig s√łndag, hvor der skal hygges lidt ekstra.

Jeg bager en god tyk bund, s√• der lidt at tykke p√•, men du kan sk√¶re den i den tykkelse, som du selv √łnsker og dermed evt. have til en ekstra kage. Bunden er velegnet til at fryse, selvf√łlgelig inden kagen samles. Dermed kan du sagtens bage bunden i god tid, og s√• have nogle liggende i fryseren og hurtigt kunne bikse en l√¶kker lagkage sammen.

Chokoladecremen har en dejlig s√łdme og derfor, syntes jeg det er super l√¶kkert at toppe kagen med lidt frugt og b√¶r, s√• der kommer lidt syrligt med i den samlede smag. Du kan toppe kagen med dine yndlings b√¶r eller frugter, men s√¶rdeles velegnet er fx jordb√¶r, bl√•b√¶r, bromb√¶r, kiwi og hindb√¶r. Derudover har jeg p√• billedet pyntet med lidt toffifee og sm√• chokolade p√•ske√¶g, da jeg serverede kagen til p√•ske. Du kunne sagtens skifte dette ud med fx toblerone, chokoladeknapper, lidt hakket hvid chokolade eller andet l√¶kkert slik-pynt, som du kan lide.

Jeg har til denne chokolade lagkage brugt en springform p√• 18 √ė og bagt kagen i 50 minutter, men du kunne sagtens bage den i fx en 20 √ė og s√• give den 5-10 min mindre. Jeg anbefaler, at du lige holder lidt √łje med kagen og bruger en k√łdn√•l, til at kontrollere hvorn√•r den er f√¶rdig (n√•r der ikke l√¶ngere h√¶nger dej fast p√• n√•len n√•r du stikker den ned i midten af kagen).

Chokolade lagkage

Uimodståelig chokolade lagkage med chokoladecreme, frisk frugt, bær og lidt slik på toppen
Forb. tid15 min
Tilb. tid50 min
Ret: Dessert
K√łkken: Dansk
Keyword: chokolade, dessert, festkage, kage, lagkage
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

Lagkagebunde

  • 350 g hvedemel
  • 5 spsk. kakaopulver
  • 1¬Ĺ tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 3 √¶g
  • 125 g bl√łdt sm√łr
  • 50 g brun farin
  • 150 g sukker
  • 1¬Ĺ dl m√¶lk
  • 50 g hakket god m√łrk chokolade

Chokoladecreme

  • 4 dl piskefl√łde
  • 4 spsk. kakaopulver
  • ¬Ĺ dl sukker
  • ¬Ĺ dl hakket god chokolade (m√łrk eller m√¶lk efter smag)

Forslag til pynt

  • 4-5 jordb√¶r
  • 1 kiwi
  • 5-6 toffifee
  • 8-10 sm√• chokoladep√•ske√¶g

S√•dan g√łr du

Lagkagebunde

  • Pisk √¶g og de to slags sukker lyst og luftigt.
  • Bland de √łvrige t√łrre ingredienser i en sk√•l. (undtagen chokoladen)
  • Sigt de t√łrre ingredienser over i √¶ggemassen og vend det hele sammen. Tils√¶t m√¶lken lidt ad gangen og den bl√łde sm√łr.
  • Tils√¶t til sidst den hakkede chokolade.
  • Kom dejen i en springform, bekl√¶dt med bagepapir i bunden og smurte sider (jeg sm√łrre formen med sm√łr).
  • Bag kagen ved 200 gr. varmluft i ca. 50 minutter, men hold √łje med den de sidste 5-10 min. Brug en k√łdn√•l til at tjekke, hvorn√•r bunden er f√¶rdigbagt.
  • Lad kagen k√łle helt af, f√łr du sk√¶re den ud i 3 dele (evt. flere hvis du √łnsker tyndere bunde). Saml den med chokoladecreme og pynt.

Chokoladecreme

  • Kom fl√łde, sukker og sigtet kakaopulver i en sk√•l og pisk det hele sammen til en god fl√łdeskum – den skal v√¶re lidt fast.
  • Vend den hakkede chokolade i cremen.
  • Sm√łr 1/3 del af chokoladecremen p√• en bund og l√¶g en bund mere ovenp√•. Sm√łr s√• igen 1/3 del af cremen p√• og l√¶g sidste bund p√•. Sm√łr det sidste creme p√• toppen og pynt med b√¶r, frugt og chokolade.
  • Serveres indenfor 3-4 timer, fra den er samlet, ellers kan pynten g√łre cremen lidt flydende p√• toppen. Har du brug for opbevare kagen l√¶ngere tid, s√• vent blot med at komme b√¶r, frugt og slik p√• til lige inden servering, s√• kan du godt samle kagen fx om morgenen inden servering.

Velbekomme !

chokolade lagkage med pynt af slik, frugt og bær

Syltede blommer med vanilje og kanel

syltede blommer med vanilje og kanel

Syltede blommer smager helt fantastisk, og denne opskrift er ingen undtagelse. Pr√łv ogs√• min opskrift p√• syltede blommer med rom og vanilje, den er virkelig ogs√• sk√łn, hvor rommen lige giver blommeren lidt ekstra varme. Du finder opskriften p√• syltede blommer med rom og vanilje her.

Jeg bruger en vaniljestang i opskriften, fordi at smagen er mere intens og l√¶kker end pulver. Men st√•r du ikke lige og har s√•dan en, s√• kan du alternativt godt bruger 2 tsk. vaniljesukker. Dog vil jeg sige, at det gode ved at bruge en vaniljestang er, at den kan komme med i glasset efter kogning og derved frigive mere og mere smag, som blommerne st√•r i lagen og tr√¶kker. Det samme g√łr sig g√¶ldende for kanelstangen, det smager bedst med en hel stang, men alternativt kan du bruge 1¬Ĺ tsk. st√łdt kanel istedet.

blommer, vaniljestang og kanelstang

Jeg vil anbefale dig, at du laver dine blommer som minimum et par dage f√łr du skal bruge dem, allerbedst vil det v√¶re hvis de kan f√• lov, at st√• og tr√¶kke en uges tid.

Opbevar dem et k√łligt og m√¶rkt sted evt. i k√łleskabet hvis du ikke lige har en m√łrk og kold k√¶lder, s√• bliver de bedst. Holdbarheden er lidt varienrende med alt fra 3-4 uger til m√•ske et par m√•neder. Hold dog √łje med dem og smag lige p√• lagen inden servering, hvis de er ved at v√¶re mere end en m√•neds tid gammel. S√• l√¶nge der ikke er mug i glasset, s√• er de spiselige.

Servér dine syltede blommer, som en dessert med en god kulge vaniljeis til, mums det er lækkert.

Syltede blommer med vanilje og kanel

Sk√łnne og l√¶kre syltede blommer med vanilje og kanel. Perfekt som tilbeh√łr til is.
Forb. tid30 min
Tilb. tid10 min
Ret: Dessert, frugt, Syltning
K√łkken: Dansk
Keyword: blommer, dessert, kanel, syltning, vanilje
Antal: 8 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • ¬Ĺ kg blommer
  • 200 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • ¬Ĺ citron (saften)

S√•dan g√łr du

  • Fl√¶k vaniljestangen og skrab kornen ud. Mas kornene fra hinanden i lidt af sukkeret.
  • Kom de to slags sukker, vaniljesukker, vaniljestang, kanelstang og vand i en gryde og bring det i kog.
  • Lad lagen simre uden l√•g i 6 min.
  • Skyld og halv√©r imens blommerne. Hvis du har meget store blommer, kan evt. sk√¶re dem i kvarte.
  • Kom blommerne i lagen og lad dem simre under l√•g i 3 min.
  • Kom det hele i et skoldet patentglas.
    syltede blommer med vanilje og kanel

Velbekomme !

Tip: Skyld evt. dit patentglas i atamon, for at forlænge holdbarheden.

Syltede blommer med rom og vanilje

syltede blommer med rom

Syltede blommer smager virkelig sk√łnt og v√¶kker en f√łlelse af sensommer og varme. Jeg har lavet en opskrift p√• syltede blommer b√•de med og uden alkohol, du finder min opskrift p√• syltede blommer med vanilje og kanel her.

Denne opskrift er dog med alkohol i, det smager simpelthen bare s√• godt. Jeg har brugt rom, fordi jeg syntes at det passer rigtig godt til blommerne og giver dem lige lidt ekstra varme og s√łdme. Jeg bruger en Zacapa rom, som er i den dyre ende, men virkelig ogs√• bare smager vildt godt. Du kan sagtens erstatte den med en anden m√łrk rom efter din smag.

rom og blommer til syltede blommer

Jeg bruger en vaniljestang i opskriften, fordi igen at smagen bare er god. Men står du ikke lige og har sådan en, så kan du alternativt bruger 2 tsk, vaniljesukker. Dog vil jeg sige, at det gode ved at bruge en vaniljestang er, at den kan komme med i glasset efter kogning og derved frigive mere og mere smag, som blommerne står i lagen og trækker.

Jeg vil anbefale dig, at du laver dine blommer som minimum et par dage f√łr du skal bruge dem, allerbedst vil det v√¶re hvis de kan f√• lov, at st√• og tr√¶kke en uges tid.

Opbevar dem et k√łligt og m√¶rkt sted evt. i k√łleskabet hvis du ikke lige har en m√łrk og kold k√¶lder, s√• bliver de bedst. Holdbarheden er lidt varienrende med alt fra 3-4 uger til m√•ske et par m√•neder. Hold dog √łje med dem og smag lige p√• lagen inden servering, hvis de er ved at v√¶re mere end en m√•neds tid gammel. S√• l√¶nge der ikke er mug i glasset, s√• er de spiselige.

Servér dine syltede blommer, som en dessert med en god kulge vaniljeis til, mums det er lækkert.

Syltede blommer med rom og vanilje

Virkelig sk√łnne og l√¶kre syltede blommer med rom. Sk√łnt til fx is desserten.
Forb. tid30 min
Tilb. tid10 min
Ret: Dessert, frugt, Syltning
K√łkken: Dansk
Keyword: blommer, dessert, rom, syltning
Antal: 8 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • ¬Ĺ kg blommer
  • 200 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 vaniljestang
  • 1¬Ĺ dl vand
  • 1 dl m√łrk rom fx Zacapa rom

S√•dan g√łr du

  • Fl√¶k vaniljestangen og skrab kornen af. Mas kornene fra hinanden i lidt af sukkeret.
  • Kom sukker, vanljesukker, vaniljestang og vand i en gryde og bring det i kog.
  • Lad denne lage simre uden l√•g i 6 minutter.
  • Skyld og halv√©r imens blommerne. Hvis du har meget store blommer, kan du evt. sk√¶re dem i kvarte.
  • Kom blommerne i gryden og lad dem simre med i 3 min. under l√•g.
  • Tag gryden af varmen og h√¶ld rom i og r√łr rundt.
  • Kom det hele i et skoldet patent glas.
    syltede blommer med rom

Velbekomme !

Tip: Skyld evt. dit patentglas med atamon, så forlænger du holdbarheden på de syltede blommer.

Julius’ ret (hvidk√•lsret)

Julius ret (hvidk√•lsret) og rugbr√łd

Hjemme hos os har denne ret altid heddet Julius’ ret. Julius var min farmors storebror, som jeg, da jeg var barn, hvert √•r bes√łgte sammen med min farmor. Og n√•r vi var p√• bes√łg hos Julius og hans kone Cecile i S√łnderborg, s√• skulle vi altid have Julius’ ret. Retten best√•r faktisk prim√¶rt bare af hakket oksek√łd og hvidk√•l, men det smager virkelig godt og jeg f√•r s√• mange gode minder frem, n√•r jeg servere denne ret. Et lille fif fra den k√¶re onkel Julius; krydr med aromat istedet for salt – den k√¶re mand, han var simpelthen s√• vild med det krydderi, og ja det smager faktisk ganske godt herp√•, dog vil jeg leder det v√¶re op til dig om du vil bruge salt eller aromat hertil.

Det er en simpel, men lækker ret med hvidkål, som både er ganske nem og billig at lave. Super god som hverdagsmad. Du kan også nemt lave en stor portion, og så fryse en portion til senere.

Jeg servere retten med tilbeh√łr af rugbr√łd og r√łdbeder – men en kogt kartoffel passer nu ogs√• godt dertil. Jeg m√• indr√łmme, at p√• billedet ses en k√łbe-r√łdbede. Jeg har simplethed for meget om √łrene, med vores to sm√• tvillingepiger, til at jeg f√•r syltet selv lige for tiden. Men har man tiden, vil b√•de hjemmebagt rugbr√łd og hjemmesyltede r√łdbeder, v√¶re prikken over i’et til denne ret.

F√łlg linket og se min opskrift p√• en sk√łnt hjemmebagt solsikkerugbr√łd eller kernerugbr√łd, begge vil v√¶re super l√¶kre at servere hertil. Se ogs√• min opskrift p√• hjemmesyltede bolsjebeder og hjemmesyltede gule beder, som ogs√• vil passe godt til Julius’ ret.

Julius’ ret (hvidk√•lsret)

Nem og l√¶kker ret med hvidk√•lg oksek√łd.
Forb. tid15 min
Tilb. tid50 min
Ret: aftensmad
K√łkken: Dansk
Keyword: hvidk√•l, oksek√łd, sammenkogt, simremad
Antal: 4 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • ¬Ĺ hvidk√•l (ca. 1 kg)
  • 500 g hakket oksek√łd
  • 2 l√łg
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1¬Ĺ dl vand
  • 1 oksebouillon
  • 3 tsk maizena
  • 1¬Ĺ tsk karry
  • salt (eller aromat) og peber
  • lidt madkul√łr

S√•dan g√łr du

  • Hak l√łget i grove tern.
  • Snit hvidk√•let (jeg snitter det groft, men det er en smagssag)
  • Svits l√łgene i olien til de er glasklare.
  • Tils√¶t oksek√łd og lade det brune af.
  • Kom det snittede hvidk√•l i gryden og svits det lidt af, og tils√¶t s√• vand, karry, salt og peber.
  • Lad retten sm√•koge ved svag varme under l√•g i 45 min.
  • R√łr 3 tsk maizena op i lidt vand og r√łr det ud i retten, s√• sovsen j√¶vnes.
  • Tils√¶t lidt madkul√łr og smag til med salt og peber.
  • Serv√©r med rugbr√łd og r√łdbeder.
    Julius' ret med tilbeh√łr

Velbekomme !

Ovnbagt √łrredfilet

forberedelse af ovnbagt √łrredfilet

Ovnbagt √łrredfilet er super l√¶kkert og velsmagende og s√• kr√¶ver det faktisk ikke det helt store hurlumhej. Ved at pakke en √łrredfilet ind p√• denne m√•de, som er beskrevet her i opskriften, vil du kunne beholde saft og kraft i fileten, og derved kunne servere et super m√łrt og saftigt stykke fisk.

Fisk er virkelig l√¶kkert og tilmed rigtig sundt. Herhjemme er vi nu ikke altid for gode til at f√• fisk s√• ofte, men n√•r vi f√•r det, s√• skal det ogs√• v√¶re l√¶kkert og velsmagende. I denne opskrift har jeg f√•et fat i en l√¶kker halv √łrredfilet. √ėrred smager super godt, men du kan sagtens bytte fileten ud med fx et stykke laks, hvis du er mere til det. Laks er ofte lidt tykkere i fileten, og derfor skal du s√• lade fisken bage i 5-10 min. l√¶ngere end det angivne her i opskriften.

Jeg har valgt, at bruge en god krydret hvidsl√łgssm√łr – den fra k√¶rg√•rden, hvor der b√•de er hvidl√łg og ramsl√łg i. Jeg syntes den smager virkelig godt, men du kan sagtens blot lave din egen sm√łr ved 1 -2 fed hvidl√łg i ca 30-40 g. sm√łr.

ovnbagt √łrredfilet med citron, hvidl√łgssm√łr og persille

Af tilbeh√łr til s√•dan et l√¶kkert stykke fisk, syntes jeg at frisk pasta er et rigtig godt valg, men alternativt kunne jeg foresl√• sm√łrstegte kartofler. Og ja s√• er hollandaisesaucen n√¶rmest selvskrevet herhjemme n√•r der serveres √łrred eller laks. Du kan evt. give dig i kast med at lave din egen hollandaisesauce, men du kan ogs√• sagtens bruge den k√łbte – den er faktisk helt okay, is√¶r hvis menuen skal serveres p√• en travl hverdagsaften. Af gr√łntsager serveres lune √¶rter – simpelt og l√¶kkert, alternativt vil jeg foresl√• dampede gr√łnne asparges.

Ovnbagt √łrredfilet

L√¶kker og saftig ovnbagt √łrredfilet med hvidl√łg og citron
Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Ret: aftensmad, Fisk, Hovedret, middagsmad
K√łkken: Dansk
Keyword: aftensmad, fisk, hovedret, √łrred
Antal: 4 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 400-600 g √łrredfilet
  • ¬Ĺ citron
  • lidt frisk persille
  • 30-40 g hvidl√łgssm√łr fx k√¶rg√•rdens
  • lidt salt og friskkv√¶rnet peber

Tilbeh√łr

  • frisk pasta
  • gr√łnne √¶rter
  • hollandaise sauce

S√•dan g√łr du

  • Start med at skylle fisken og derefter dup den t√łr med et stykke k√łkkenrulle.
  • L√¶g et stort stykke staniol i et ovnfast fad eller bradepande og placer √łrredfileten i den ene ende, s√•ledes at du kan pakken staniolen omkring hele fisken til sidst.
  • L√¶g sm√• klumper af sm√łr lidt forskudt p√• fileten.
    ovnbagt √łrredfilet med citron, hvidl√łgssm√łr og persille
  • Sk√¶r 3-4 skiver citron og l√¶g dem p√• fileten.
  • Drys med lidt frisk persille, samt salt og peber.
  • Pak fisken ind i staniol, og s√łrg for at der ikke er steder hvor sm√łr mv. kan rende ud. V√¶r lidt omhyggelig med at f√• lukket pakken godt.
    ovnbagt √łrredfilet i staniol
  • Bag nu √łrredfilten i ovnen ved 180 gr. varmluft i 25 minutter.
  • Kog imens pasta og √¶rter, samt lav din sauce.
    ovnbagt √łrredfilet med citron, hvidl√łgssm√łr og persille

Serveringsforslag; Frisk pasta, ærter og hollandaisesauce.

serveringsforslag til ovnbagt √łrredfilet

Velbekomme !

Sommer og sol

S√• er sommeren endelig kommet og er godt i gang. B√łrnene har f√•et sommerferie fra skole og byen summer af liv, trods at der stadig er den overh√¶ngende virus Corona i blandt os.

Jeg nyder sommeren, men dog p√• en ganske anden m√•de i √•r. Vores dejlige piger Nanna og Mille, er godt i gang med deres f√łrste sommer og med s√•dan to sm√• piger i huset, s√• er der nok at se til og knap s√• meget tid til at sidde og nyde solen. Det har nu ogs√• faktisk v√¶ret lidt for varmt de sidste par dage til min smag. N√•r f√łrst vi kommer op mod og endda over de 30 grader, s√• er det ikke s√• hyggeligt mere. For pigerne, har det ogs√• v√¶ret rigtig sv√¶rt at skulle falde i s√łvn om eftermiddagen, men de klare det nu godt m√• man sige.

Bloggen her, har v√¶ret “selv hjemme” nogle m√•neder nu, og ja det er simpelthen fordi, der ikke lige pt er timer nok i d√łgnet til b√•de at v√¶re mor for to sm√• tvillingepiger p√• knap 10 uger, v√¶re noget for manden ogs√• og samtidig lige f√• tid til at udvikle opskrifter og v√¶re kreativ i k√łkkenet – faktisk s√• laves der hurtig mad herhjemme, og gerne om formiddagen, s√• det bare kan varmes om aftenen. I skrivende stund, er der et fad med fisk i tomatsauce i ovnen, s√• vi er klar til aftensmad igen i dag. Det er bare med at udnytte, n√•r begge piger sover og mor lige har en stund til at ordne lidt herhjemme.

Heldigvis s√• er sommeren nu i forvejen en tid, hvor man spiser lidt “hurtigt” mad. Vi elsker at grille herhjemme, og det kan man sagtens g√łre hurtigt, n√•r blot man har en gasgrill. Men nogle gange skal det ogs√• v√¶re l√¶kkert og lidt mere luksus is√¶r her i weekenderne. Pr√łv fx min opskrift p√• grillet oksem√łrbrad, fl√¶skestegsburger hvor fl√¶skestegen grilles eller grillet kylling. Tre rigtig dejlige sommerretter, som is√¶r er egnet til en weekendmenu.

Af nem og l√¶kkert tilbeh√łr til sommerens grilmenuer, laver jeg ofte en dejlig salat. Pr√łv fx min spidsk√•lssalat med wasabi, den er virkelig l√¶kker og giver et godt pift af wasabi, som lige giver lidt kul√łr til kinderne. Jeg kan ogs√• anbefale en spinat salat med pinjekerner, eller en blomk√•lssalat med ristede mandler.

Jeg vil runder af med at foresl√• et par l√¶kre sommerdesserter. Pr√łv min opskrift p√• hjemmelavet vanijle is, chokolade lagkage med friske b√¶r og lidt s√łdt, eller cheesecake med citron og appelsin.

I √łnskes alle en rigtig dejlig sommer!

Kærlige sommerhilsner

Sanne

Hjemmelavet barbeque sauce

barbeque sauce i glas

En god barbeque sauce er et must at have i sit k√łleskab. Is√¶r n√•r vi n√¶rmer os sommeren og grills√¶sonen for alvor s√¶tter ind.

Det kr√¶ver ikke det helt store, at lave sin egen sauce, men det smager bare meget bedre end den k√łbte – og n√•r f√łrst du har dine grundingredienser indk√łbt, s√• er det ogs√• noget billigere at lave sin egen.

Denne barbeque sauce er b√•de lidt s√łdmefyld og samtidig dejligt krydret og kraftig i smagen, men du kan sagtens lege lidt med ingredienserne og f√• den gjort lidt mere personlig og passende til dine smagsl√łg.

Pr√łv at bruge denne sauce i en burger med pulled pork eller til spareribs – det er virkelig helt fantastisk. Du finder min opskrift p√• en l√¶kker og saftig burger med pulled pork her.

Kan holde sig 2-3 uger p√• k√łl i t√¶tlukket glas – dog holder den aldrig s√• l√¶nge herhjemme. Hvis du gerne vil forl√¶nge holdbarheden, kan du skylle dit opbevaringsglas af med atamon og dermed f√• et par ugers l√¶ngere holdbarhed.

Hjemmelavet barbeque sauce

Virkelig lækker cremet og smagsfuld hjemmelavet barbeque sauce.
Forb. tid10 min
Ret: Tilbeh√łr
K√łkken: Amerikansk
Keyword: barbeque, grill, sauce, tilbeh√łr
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 2¬Ĺ dl ketchup (jeg bruger heinz)
  • 1 dl brun farin
  • 2 spsk honning
  • ¬Ĺ dl sojasauce
  • ¬Ĺ dl worcestershiresauce
  • ¬Ĺ-1 spsk sennep
  • 2 fed hvidl√łg
  • 2 tsk r√łget paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk √¶blecidereddike

S√•dan g√łr du

  • Skr√¶l og pres hvidl√łgene.
  • Kom alle ingredienserne i en gryde og r√łr det hele sammen. Varm op ti l kogepunktet (det skal ikke koge).
  • R√łr godt sammen, tag gryden af varmen og lad saucen k√łle af.
  • Kom saucen p√• et rent skoldet glas og stil det p√• k√łl.

Tip: Pr√łv at tils√¶tte lidt friskrevet ingef√¶r og f√• en lidt mere frisk og eksotisk smag til din barbeque sauce.

Serveringsforslag:

Pulled pork burger med timiankartofler
Pulled pork burger med hjemmelavet barbeque sauce

Pulled Pork (god i burger)

Pulled pork burger med timiankartofler

Pulled pork er virkelig l√¶kkert. S√•dan en rigtig smovse-menu, som det kan v√¶re rigtig sv√¶rt at stoppe med at spise igen. Herhjemme elsker vi denne l√¶kre m√•de, at tilberede k√łdet p√•. Det bliver simpelthen ikke mere m√łrt og saftigt end, n√•r det bare f√•r lov at st√• og hygge en hel dag i ovnen.

N√•r jeg laver pulled pork, s√• s√¶tter jeg alts√• rigtig god tid af, for det kan virkelig smages, at der er kr√¶set om det. Jeg blander selv min egen rub, som jeg gnider ind i k√łdet aftenen f√łr, men du kan ogs√• v√¶lge at k√łbe en steg hvor den er rubbet. Dog vil jeg sige, at det ikke kr√¶ver det helt store at lave sin egen, og jeg syntes det smager bedst s√•dan.

Jeg bruger en nakkesteg i denne opskrift, da k√łdet er virkelig saftigt og l√¶kkert p√• denne udsk√¶ring.

Min tilberedning er i ovn, men resultatet bliver ogs√• virkelig l√¶kkert hvis du har mulighed for at tilberede i en grill, evt med lidt r√łg.

Jeg servere min pulled pork i en burger med coleslaw og en god hjemmelavet barbeque sauce. Dertil har jeg stegt lidt halverede sm√• kartofler med timian. Mums siger jeg bare, det er virkelig en sk√łn menu.

Pulled Pork

Det m√łrste og saftigste k√łd man kan t√¶nke sig. Rigtig smovse-mad.
Tilb. tid12 t
Rub-tid8 t
Ret: aftensmad, smovsemad
K√łkken: Amerikansk
Keyword: aftensmad, burger, simremad, smovsemad
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 1,2-1,4 kg Nakkesteg

Rub

  • 3 spsk brun farin
  • 1 spsk paprika
  • ¬Ĺ tsk r√łget paprika
  • ¬Ĺ tsk cayennepeber
  • 1 tsk sennepskorn (mortes til pulver)
  • salt og peber

S√•dan g√łr du

  • Start med at afpudse din nakkesteg lidt. Fjern evt. sener og overskydende fedt, s√• du f√•r et p√¶nt stykke k√łd.
  • Lav din rub – smag gerne lige p√• den. Den skal v√¶re s√łd og lidt st√¶rk.
    Nakkesteg til pulled pork, med rub i pose
  • Kom nakkestegen i en stor frysepose og h√¶ld rub'en ned til stegen. Luk posen og gnid ruben ud over k√łdet, s√• det kommer "ind" alle vegne.
  • L√¶g din steg til at hvile natten over i k√łleskabet.
  • T√¶nd ovnen p√• 115 gr. alm ovn.
    nakkesteg til pulled pork i ovnfast fad
  • L√¶g steget i et ovnfast fad og steg den i 12 timer.
    Nakkesteg som pulled pork
  • Tag fadet ud af ovnen og brug to gafler til at tr√¶kke k√łdet fra hinanden og bland det godt med saften fra k√łdet, som ligger i bunden af fadet.
    Nakkesteg som pulled pork

Tip: Pr√łv at bage dine egne burgerboller hvis du har lidt ekstra tid. Jeg vil anbefale mine brioche burgerboller de smager helt fantastisk hertil.

Eisbein (sous vide)

eisbein med tilbeh√łr

Eisbein er en sand tysk klassisker, som smager helt fantastisk. Forberedelsestiden er lidt lang, men den er bestemt det hele værd.

Jeg har valgt i denne opskrift, at tilberede min svineskank i en sous vide, da jeg syntes, at det er den metode hvorp√• k√łdet bibeholder mest mulig saft og kraft. Derudover, s√• bliver k√łdet utrolig m√łrt og n√¶rmest falder fra benet, n√•r det sk√¶res fra.

Jeg servere eisbein med kartoffelmos, saurkraut, peberrodscreme og brun sovs. Du kan finde min opskrift på hjemmelavet saurkraut her og hjemmelavet peberrodscreme her.

Hvis du ikke har en sous vide, kan du tilberede eisbein ved at koge den istedet i 2¬Ĺ-3 timer. Kom lige et par laurb√¶rblade ned i vandet, det giver en god smag til k√łddet.

Eisbein (sous vide)

Eisbein er en sand tysk klassisker, som smager himmelsk.
Forb. tid10 min
Tilb. tid35 min
Sous vide22 t
Ret: aftensmad
K√łkken: tysk
Keyword: aftensmad, simremad, sous vide
Antal: 2 personer
Forfatter: sannes_bord

Equipment

  • sous vide

Ingredienser

  • 1 svineskank (1-1¬Ĺ kg)
  • 2 fed hvidl√łg
  • 2 laurb√¶rblade
  • Lidt flagesalt til stegning

S√•dan g√łr du

  • Hvis skanken ikke er let spr√¶ngt, s√• saltes den en lille smule.
  • L√¶g skanken den i vacuumposen, sammen med to halvverede fed hvidl√łg og laurb√¶rblade.
  • Vacuum og forsejl posen.
  • Indstil sous viden til 65 grader og tilbered skanken i vandbadet i 21 timer.
  • Tag skanken op ad posen, fjern hvidl√łg og laurb√¶rblade.
  • Rids et ternet m√łnster i fedtlagt (sk√¶r endelig ikke for langt ned) og drys med flagesalt.
  • S√¶t ovnen p√• 250 gr. varmluft og evt. grill hvis du har denne funktion og steg sv√¶ren spr√łd. Alt efter ovn tager dette 20-35 minutter – hold √łjen med at det ikke branker.
  • Serveres med kartoffelmos, sauerkraut, peberrodscreme og en brun sovs.

Velbekomme !

Tip: Brug v√¶sken fra sous vide posen, til at lave en l√¶kker brun sovs med. Reduc√©r v√¶sken en smule, tils√¶t lidt fl√łde og smag til med salt og peber og j√¶vn med maizena. Tils√¶t sovskul√łr, til sovsen f√•r den √łnskede farve.

Peberrodscreme

peberrodscreme i skål

Peberrodscreme er en super sk√łn creme at servere som tilbeh√łr til fx retter med r√łget laks, den tyske klassisker Eisbein eller en god gammeldags rugbr√łdsmad, som dyrl√¶gens natmad.

Peberroden giver en super l√¶kkker og skarp smag til denne lidt fede creme. For at du f√•r den bedste smag af peberrod, s√• skal cremen gerne have lov til at st√• og hvile lidt, men det er ikke et must hvis du ikke har tid. Jeg anbefaler dog, at den st√•r p√• k√łl og hviler 1 times tid f√łr servering. Jo l√¶ngere den st√•r, jo mere vil peberrodssmagen tr√¶kke ud i cremen.

Peberrodscreme

Lækker cremet og skarp peberrods smag.
Forb. tid10 min
Ret: cremer, Tilbeh√łr
K√łkken: Dansk
Keyword: cremer, peberrod, tilbeh√łr
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 2-2¬Ĺ spsk frisk revet peberrod
  • 4¬Ĺ spsk creme fraiche (min. 18 %)
  • 1 spsk piskefl√łde
  • lidt citronsaft
  • Salt og hvid peber

S√•dan g√łr du

  • Skr√¶l og riv den friske peberod.
  • Bland det revne peberrod sammen med creme fraiche og fl√łde.
  • Tils√¶t lidt frisk citronsaft og smag til med salt og peber, evt. lidt mere peberrod efter smag.
  • Stilles p√• k√łl og hviler i min. 1 time f√łr servering.

Velbekomme !

Tip: Pr√łv min opskrift p√• den l√¶kre tyske klassisker Eisbein, hvor denne peberrodscreme er s√¶rdeles velegnet som tilbeh√łr. Du finder min opskrift p√• Eisbein her.