Sannes Bord

Fiskefrikadeller

fiskefrikadeller med tilbehør

Fiskefrikadeller er bare en virkelig lækker ret, hvis du sprøger mig. Jeg nyder både mine fiskefrikadeller til aftensmad serveret med kogte kartofler, persillesovs, råkost og selvfølgelig en god remoulade.

Faktisk skulle du prøve, at lave din egen remoulade, det er nemt og hurtigt og så smager det bare meget bedre end den købte. Du finder min opskrift på hjemmelavet remoulade her.

Tilbage til fiskefrikadellerne. Når jeg skal lave fiskefrikadeller, så går jeg gerne ned til fiskebilen og køber frisk torskefars, men selvfølgelig kan du også sagtens bruge den, som du kan købe i butikkerne. Nu er det bare ikke så tit herhjemme, at vi får fisk, så jeg er tilhænger af, at gøre lidt ekstra ud af det, men lidt gode råvarer når det nu skal være.

Jeg bruger både rasp og mel i denne opskrift, da jeg syntes at dellerne bliver bedst på denne måde og ikke alt for tunge.

Du kan med fordel fx lave en dobbelt portion af opskriften, og så bruge dellerne til madpakkerne, for det smager jo også bare virkelig skønt!

Fiskefrikadeller

Lækre fiskefrikadeller, som mormor lavede dem
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid30 minutter
Hviletid på køl40 minutter
Ret: aftensmad, Fisk, frokost
Køkken: Dansk
Keyword: aftensmad, fisk, fiskefrikadeller, frokost, torsk
Antal: 10 fiskefrikadeller
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 500 g fiskefars, jeg bruger torsk
  • 1 æg
  • 1½-2 dl mælk
  • 40 g rasp
  • 50 g hvedemel
  • salt og peber
  • Lidt olie og smør til stegning

Sådan gør du

  • Rør farsen sammen med salt, peber, rasp, mel og æg i en skål.
  • Tilsæt mælk lidt ad gangen, til farsen får en glat og lind konsistens.
  • Las farsen stå på køl og hvile i 30 minutter.
  • Hvis farsen ser lidt sej/ tyk ud efter den har hvilet, så rør en smule mere mælk i.
  • Varm en pande godt op med olie og smør.
  • Form fiskefrikadellerne og steg dem ca. 5 minutter på hver side.

Velbekomme!

1 Comment on Fiskefrikadeller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering