Sannes Bord

Fiskelasagne


tallerken med fiskelasagne

Jeg må indrømme, at vi er nogle af dem, som ikke er så gode til lige at få spist fisk så ofte, som det anbefales. Men når der skal fisk på bordet, så er det ofte den samme ret der bliver bestilt – nemlig denne fiskelasagne.

Fiskelasagne er en super lækker måde at få lidt ekstra fisk på menuen til aftensmad, og så er den faktisk rigtig god i madpakken dagen efter.

Denne lasagne er fuld af smag og har lidt middelhavs stemning over sig. Du skal bruge en hvid fisk i fileter, men du kan faktisk bruge lige den du syntes bedst om – jeg foretrækker torskefileter eller hvis der skal bruges et billigere alternativ, så er pangasius fileter også udmærkede.

Det skal du bruge (giver én lasagne i et fad som måler 27 x 18 cm)
  • 300 g hvid fiskefilet (benfri)
  • Lasagneplader (jeg har denne gang brugt fuldkorns plader)
  • 50-75 g. ost til at drysse over lasagnen til sidst
  • Mornaysauce
  • Tomatsauce
  • Spinetfløde sauce
Tomatsauce
  • 1 ds. hk. tomater
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. basilikum (gerne frisk)
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og peber

Svits løg og hvidløg i olie i en gryde og tilsæt basilikum. Når løgene er glasklare tilsættes hk. tomater og krydderier. Koges i 10 min. Smages til med salt og peber. Jeg blender saucen med en stavblender, for at få en lidt mere glat sauce.

Spinatfløde sauce
  • 250 g. frisk spinat (eller 400 g hk. spinat på frost)
  • 2 dl. fløde
  • ½ tsk. muskatnød
  • 1 spsk. spidskommen
  • Salt og peber.

Skyl spinaten kom den i en gryde (hvis du bruger frossen spinat, så tø den langsomt op i gryden). Tilsæt fløde og lade det koge i 10 min. Smages til med krydderierne.

Mornay sauce
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 dl. mælk
  • 25 g. smør
  • 75 g revet ost
  • ½ tsk. muskatnød
  • Salt og hvid peber

Rør mel og 2 spsk. mælk sammen i en gryden uden varme. Rør resten af mælken i og tænd for varmen. Når saucen er lige under kogepunktet tilsættes smørret og saucen koges ved svag varme under omrøring i 5 min. Tilsæt revet ost, muskatnød, salt og peber. Lad osten smelte, stadig under omrøring og smag saucen til. Når osten er smeltet er saucen klar.

Opbygning

fiskelasagne i ovn

  1. Halvdelen af mornaysaucen smørres ud i bunden af et ildfast fad, fordel lasagneplader ovenpå.
  2. Spinatsaucen kommes i fadet og fordeles i et jævnt lag, fordel lasagneplader ovenpå.
  3. Fisken ligges ovenpå pladerne, så de dækker pladerne så meget som muligt.
  4. Tomatsaucen fordeles oven på fisken og der lægges lasagneplader ovenpå.
  5. Det sidste af mornaysaucen smørres ud på pladerne og der drysses med det sidste af osten.

Bages ved 180 gr. varmluft i 35-40 min.

Velbekomme !

Tip: Serveres med en dejlig grøn salat til. 

Prøv også min opskrift på lasagne bolognese den traditionelle, hverdags lasagne eller vegetarisk lasagne af plantefars.

3 Comments on Fiskelasagne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *