Sannes Bord

Frikadeller

tallerken med frikadeller, kartofler og stuvede ærter og gulerødder

En gang i mellem skal menuen til aftensmaden gerne stå på god gammeldags dansk mad. Og hvad er bedre og mere hyggelig end en god frikadelle – og hvis den oveni købet serveres med kartofler og stuvede ærter og gulerødder ? Nej vel, det er altså bare en rigtig skøn ret!

Nu findes der jo rigtig mange måder at lave frikadeller på og der er ikke altid helt enighed om, hvilke ingredienser der skal i. Herhjemme er vi vilde med denne opskrift, som giver nogle virkelig gode frikadeller, som bare smager helt fantastisk.

Prøv også min opskrift på lammefrikadeller eller kyllingefrikadeller, som begge er super skønne alternativer til disse traditionelle frikadeller!

Det skal du bruge (giver 18-20 frikadeller)
  • 500 g hk svine og kalvekød
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stang blegselleri
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 3-4 tsk hvedemel
  • ½ tsk alleånde
  • ½ tsk spidskommen
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Hak løg, hvidløg og blegselleri fint
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål (lad være med at blande særligt længe, så bliver farsen lidt kedelig)
  3. Lad farsen hvile i køleskabet i 30 min.
  4. Form frikadellerne med en spiseske i hånden og steg dem i margarine eller smør på en pande.

Velbekomme !

Tip servér med kogte kartofler og stuvede ærter og gulerødder til.

3 Comments on Frikadeller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *