Sannes Bord

Grillet oksemørbrad m/ cremet svampesauce

oksemørbrad med sauce og tilbehør

Oksemørbrad – herhjemme kan vi rigtig godt lide et stykke lækker kød og med oksemørbrad, ja så bliver det ikke meget bedre. Dette super lækre stykke kød bliver virkelig mørt og saftigt, når det tilberedes i sous vide og efterfølgende får en lille hurtig tur på grillen. Jeg vil anbefale at servere ovnbagte kartofler, grillet aubergine, bagte cherrytomater, pynt af ærteskud og en cremet svampesauce til.

Det skal du bruge (4 personer):
  • 4 stk. bøffer ca 3 cm tykke af oksemørbrad
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Mørbraden pudses og skæres ud i 4 bøffer á ca 3 cm tykkelse.
  2. Tilberedes i sous vide i 1 time og 15 min ved 54 grader.
  3. Herefter krydres med salt og peber og steges på grillen i ½-1 min på hver side

Serveres med det samme.

Ovnkartofler:
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olie
  • timian eller rosmarin
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Kartoflerne skrælles eller skrabes afhængig af hvor friske de er.
  2. Blandes med olie, salt, peber og timian eller rosmarin (på billedet har jeg anvendt timian).
  3. Bages i et ovnfast fad i ovnen i ca 45 min ved 200 grader varmluft.
Grillet aubergine:
  • ½ aubergine
  • Salt
Sådan gør du
  1. Auberginen skæres i 4 skiver á 1 cm. og ligges på køkkenrulle, drysses med salt og lades ligge i ca 15 min (vendes ca halvvejs og drysses med salt på den anden side).
  2. Auberginen vil nu begynde at “svede” og herved trækkes væsken ud.
  3. Væsken tørres af og skiverne steges på grillen et par min. før servering.
Bagte cherrytomater:
  • 8 cherrytomater (ikke alt for små)
  • Olivenolie
  • Timian eller rosmarin (har du friske krydderurter giver de den bedste smag)
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Et ovnfast fad smørres med olivenolie og drysses med et fint lag groft salt.
  2. Tomaterne lægges i fadet og der hældes en smule olivenolien over dem.
  3. Krydres med salt, peber og timian eller rosmarin.
  4. Bages i ovnen ved 200 grader varmluft, sammen med kartoflerne de sidste 20 min.
Cremet svampesauce
  • 1 dl. hvidvin, tør
  • 2 skalotteløg
  • 2 spsk. smør
  • 1 dl. hønsefond
  • 1½ dl. fløde
  • 1 bakke friske kantareller eller ½ glas tørrede kantareller (husk de tørrede skal stå i blød i lunt vand i 45 min).
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Løgene hakkes fint.
  2. Smørret smeltes i en gryde og løgene steges til de er glasklare.
  3. Svampene og hvidvin tilsættes og koges ned til halv mængde.
  4. Tilsæt fond og kog igen ned til ca ½ dl.
  5. Tilsæt fløden og rør godt, når saucen begynder at tykne er den færdig
  6. Smag til med salt og peber.

Jeg har pyntet med ærteskud på aubergine med tomat, da jeg syntes det giver et friskt og sprødt pift.

Velbekomme !

4 Comments on Grillet oksemørbrad m/ cremet svampesauce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *