Sannes Bord

Grønkålssuppe, cremet

Cremet grønkålssuppe med topping af æble og croutoner.

I denne søde efterårstid er der nu ikke noget så godt, som en god portion dejlig varm suppe. Her er grønkålssuppe en helt klar farvorit for både store og små.

Vinteren er lige rundt om hjørnet, men det betyder, at det er lige nu grønkål er i sæson, så det er bare med at få fat i de lækre stænger med det dejlige flotte grønne kål. Jeg kan rigtig godt lide, at spise lidt efter sæsonen, for grøntsagerne er så dejlige når de er i sæson og helt friske. Du kan selvfølgelig godt, bruge en frossen grånkål, men den friske er nu helt klart den aller bedste.

I denne opskrift, har jeg gjort suppen cremet, ved at tilføje lidt fløde og blende suppen, og så har jeg toppet med lidt frisk og sprød topping. Det syntes jeg giver et dejligt pift, til den ellers klassiske suppe. Hvis du dog, ligesom jeg, også elsker den gode gammeldags version så finder du min opskrift på den ved at klikke her, grønkålssuppe klassisk.

Suppen kan holde sig på køl i ca. 3 dage.

Grønkålssuppe cremet

Lækker og smagfuld cremet grånkålssuppe, med en skøn sprød og knasende topping. God til store og små.
Forb. tid10 min
Tilb. tid23 min
Ret: aftensmad, Suppe
Køkken: Dansk
Keyword: aftensmad, grønkål, grønkålssuppe, suppe
Antal: 4 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

Grønkålssuppen

  • 600 g Kartofler
  • 200 g Frisk grønkål
  • 1 stk Stort løg
  • 2 stk Hvidløgsfed
  • 1 dl Piskefløde
  • 1 L Grøntsagsbouillon
  • 1 spsk Olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Topping

  • 1 stk Æbel Fx Ingrid Marie
  • 200 g Croutoner af daggammelt brød
  • 2-3 spsk Olivenolie
  • Lidt flagesalt

Sådan gør du

  • Skræld kartoflerne og skær dem i små firkanter. Frigør grønkålen fra stokkene og hak det groft. Sæt begge dele til side.
  • Hak løg og hvidløg groft og sauter det i en gryde med olivenolie, til løget er glasklart. Det tager et par minutter.
  • Tilsæt kartofler og svits dem lige et øjeblik og tilsæt så grøntsagsbouillon.
  • Lad suppen koge ved svag varme i 20 minutter.
  • Lav imens din topping, se nedenfor.
  • Tilsæt hakket grønkål og lad det koge med i 3 minutter.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt fløden og blend suppen til den bliver lækker cremet.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.

Topping

  • Skær brødet i store tern, og steg dem sprøde på en varm pande med olivenolie. Drys med flagesalt og lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
  • Skyl æblet og skær det i små tern.

Servér den dejlige varme suppe med de friske æbletern og lækre sprøde croutoner. Hvis du ikke har mod på, selv at lave croutonerne kan du sagtens bruge købte croutoner.

Velbekomme !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering