fbpx
Sannes Bord

Grønkålssuppe

grønkålssuppe

Grønkålssuppe er en rigtig dejlig og velsmagende suppe, fyldt med en masse lækre grøntsager. En rigtig vinterklassiker!  Jeg servere en røget kålpølse til, den komplimentere suppen rigtig godt.

Du kan enten lave din grundsuppe, ved at koge på fx suppeben i 8 timer – dette giver den absolut bedste suppe, men det tager jo også lidt ekstra tid, så det er ikke ligefrem en hverdagsudgave. Du kan også vælge, at lave din suppe på bouillon, så kan suppen godt serveres på en hverdag.

Det skal du bruge (giver ca 2 L. færdig grønkålssuppe)
  • 1 L. gammeldags grundsuppe kogt på suppeben eller til den hurtige version, 4 bouillonterninger i 1 L. vand (jeg bruger en blanding af 2 svinebouillonterninger og 2 oksebouillonterninger)
  • 200 g frisk og hakket grønkål
  • 3 gulerødder
  • 5 kartofler
  • 1/4 knoldselleri
  • 2 løg
  • 1 porre
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Skræl kartofler, gulerødder og selleri og skær dem i tern
  2. Skær porre og løg i skiver
  3. Skyld grønkålen
  4. Kog kartofler, gulerødder, selleri, porre og løg i suppen/ bouillonen i 10 minutter
  5. Tilsæt grønkål og lad det koge med i yderligere 10 minutter
  6. Smag til med salt og peber
  7. Servér med fx kogeflæsk, kålpølser eller ristet brød til

Velbekomme !

 

1 Comment on Grønkålssuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *