Sannes Bord

Grydestegt kylling – Gammeldaws kylling med brun sovs og agurkesalat

grydestegt kylling med persille

Grydestegt kylling er en vaskeægte mormor ret. Retten minder mig om min barndom, og vækker en masse dejlige minder om gode stunder rundt om middagsbordet. Og faktisk så mindes jeg, at det egentlig var en ret som ofte hørte weekenden til. Derfor var der også mulighed for at spise den til middag i stedet for til aften, hvilket jeg altid har syntes har været virkelig hyggeligt og i den helt rigtige “mormor-mad’s-ånd”.

Vi spiser nu meget sjældent varm mad til middag, det er er der jo simpelthen ikke tid til i hverdagen. Dog kan denne ret stadig et eller andet, selvom den serveres til aften. Herhjemme er vi vilde med det! Jeg elsker den fantastiske smag, som kyllingen og ikke mindst sovsen får, når man tilbereder sin kylling i en gryde. Når der så serveres nye kartofler og hjemmelavet agurkesalat til, ja så er der ikke et øje tørt.

Ja grydestegt kylling er en rigtig søndags middagsret og hele huset kommer til at dufte virkelig lækkert mens kyllingen koges! Hvis du er ked af at skulle undvære det sprøde skin, kan du lade din kylling riste lidt under grill i ovnen mens du laver sovsen. Personligt, syntes jeg at kyllingen bliver så dejlig mør og saftig, at jeg helt glemmer skindet.

Grydestegt kylling – gammeldaws kylling med brun sovs og agurkesalat

En vaskeægte klassisk mormor ret, som bare smager af mere.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid1 time
Tilbehør40 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: dansk, hovedret, kylling, mormormad, søndagsmiddag
Antal: 4 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 1 stor fersk kylling (1400-1600 g)
  • 4 dl vand
  • 1 hønsebouillon terning
  • 50 g smør
  • 1 potte persille
  • maizena til jævning
  • sovsekulør
  • salt og peber

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 1 portion agurkesalat se min opskrift ved at følge linket i teksten

Sådan gør du

  • Skyld og rens kyllingen, drys med salt og peber indeni. Fyld den derefter med så meget persille (uden stilke), som der kan være og luk med kødnåle.
  • Krydr med salt og peber på hele ydersiden af kyllingen.
  • Smelt smørret i en gryde og steg kyllingen på alle fire sider, så skindet bliver gyldent.
  • Læg kyllingen med brystsiden opad og hæld vand og bouillonterningen ved.
  • Lad kyllingen koge ved lav varme under låg i 1 time.
  • Mens kyllingen koger kan du lave din agurkesalat og koge dine kartofler.
  • Hæld vandet fra kyllingen over i en lille gryde til sovs.
  • Mens du laver sovs holdes kyllingen varm i gryden. Hvis du ønsker sprødt skind, så kom kyllingen i et fad i ovnen eller på en grill ved 225 gr.
  • Kog sovsen op og smag til med salt og peber. Jævn med maizena og tilføj sovsekulør til sovsen får den ønskede farve.
  • Servér kyllingen med kogte kartofler, brun sovs og agurkesalat.

Server kyllingen med kogte kartofler, brun sovs og agurkesalat. Velbekomme !

4 Comments on Grydestegt kylling – Gammeldaws kylling med brun sovs og agurkesalat

  1. Du skriver, at du laver en jævnet sovs med maizena? Bevares! Men prøv i stedet at lave en oplagt sovs, som laves på smørbolle, fond og en “venlig” slat fløde!!! Det smager SÅ meget bedre! Bevares, det feder lidt mere, men man spiser jo ikke 2 liter alligevel…

    • Tak for din besked, du har helt ret, det er lækkert med en opbagt sovs, det ville også være rigtig godt til sådan en kylling 🙂
      Vh Sanne

    • Hej Carsten.
      Din kommentar var blevet væk i mailen for mig, beklager meget.
      Skindet bliver ikke helt sprødt, som man kender det fra ovnstegte kyllinger, men det sprøder lidt op.

      Venlig hilsen
      Sanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering