fbpx
Sannes Bord

Gullasch tilberedt i Römertopf

gullasch med kartoffelmos

Gullasch er ægte efterårs- og vinterklassiker af en simreret. Retten bliver ofte regnet for at være Ungarns nationalret, dog var den oprindelige udgave en suppe og ikke en sammenkogt ret som i denne opskrift.

Når jeg vælger at tilberede min gullasch i en Römrtopf, så er det fordi at man ved denne tilberedningsmetode bibeholder alt saft og kræft i retten, hvilket giver et virkelig lækkert og saftigt resultat.

Jeg servere min gullasch med fløjelsblød kartoffelmos og så er der ikke et øje tørt længere.

Det skal du bruge 3-4 personer

  • 600 g oksekød i tern eller strimler
  • 3 gulerødder
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 dl. oksebouillon
  • 3 tsk. tomat puré
  • 4 spsk. mel
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt og peber
  • Kartoffelmos af 1-1½ kg. kartofler
  • Lidt frisk persille til pynt

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Skræl og skær gulerødderne i mønter.
  3. Bland mel, salt, peber, spidskommen og paprika i en skål og vend oksekødet heri.
  4. Start med at komme løg og hvidløg i Rømertopfen.
  5. Læg så kødet ovenpå og drys det overskydende af melblandingen over.
  6. Hæld bouillonen ved, læg låg på og sæt fadet i ovnen.
  7. Steges ved 200 gr alm. ovn, i 2 timer.
  8. Servér med kartoffelmos og frisk persille.

Velbekomme !

gullasch i rømertopf med kartoffelmos

Tip: Hæld lidt mere væde ved hvis du ønsker mere sovs, herved kan du efter endt stegetid hælde væden over i en gryde, jævne den og evt. tilsætte lidt madkulør før den igen blandes med kødet og grøntsagerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *