
Gullasch er ægte efterårs- og vinterklassiker af en simreret. Retten bliver ofte regnet for at være Ungarns nationalret, dog var den oprindelige udgave en suppe og ikke en sammenkogt ret som i denne opskrift.
Når jeg vælger at tilberede min gullasch i en Römrtopf, så er det fordi at man ved denne tilberedningsmetode bibeholder alt saft og kræft i retten, hvilket giver et virkelig lækkert og saftigt resultat.
Jeg servere min gullasch med fløjelsblød kartoffelmos og så er der ikke et øje tørt længere.
Det skal du bruge 3-4 personer
- 600 g oksekød i tern eller strimler
- 3 gulerødder
- 2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 6 dl. oksebouillon
- 3 tsk. tomat puré
- 4 spsk. mel
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. spidskommen
- Salt og peber
- Kartoffelmos af 1-1½ kg. kartofler
- Lidt frisk persille til pynt
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint.
- Skræl og skær gulerødderne i mønter.
- Bland mel, salt, peber, spidskommen og paprika i en skål og vend oksekødet heri.
- Start med at komme løg og hvidløg i Rømertopfen.
- Læg så kødet ovenpå og drys det overskydende af melblandingen over.
- Hæld bouillonen ved, læg låg på og sæt fadet i ovnen.
- Steges ved 200 gr alm. ovn, i 2 timer.
- Servér med kartoffelmos og frisk persille.
Velbekomme !

Tip: Hæld lidt mere væde ved hvis du ønsker mere sovs, herved kan du efter endt stegetid hælde væden over i en gryde, jævne den og evt. tilsætte lidt madkulør før den igen blandes med kødet og grøntsagerne.