fbpx
Sannes Bord

Havregrynskager

havregrynskager med chokoladeHavregrynskager er nogle af mine favorit småkager, for de smager virkelig skønt og passer perfekt til en kop kaffe. Disse sprøde småkager tager ingen tid at lave, og dine gæster vil elske dem.

Jeg giver dem lige et lag hvid eller mørk chokolade og det er altså virkelig mums, men du kan sagtens bare spise dem som de er !

Det skal du bruge
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 100 g havregryn
  • 1 æg
  • 2½ spsk. hvedemel
  • En knivspids salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Evt. 150-200 g smeltet chokolade
Sådan gør du
  1. Smelt smørret i en gryde
  2. Tilsæt havregryn og salt og rør det godt sammen, lad det køle af mens du pisker æggene
  3. Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  4. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver og mel og rør det hele godt sammen.
  5. På en bageplade med bagepapir sættes små klatter af dejen på størrelse med en to-krone.
  6. Bages ved 190 gr. alm. ovn i 8-9 min til de er gyldne i kanten.
  7. Afkøl kagerne helt på en rist, før du evt. smøre smeltet chokolade på bunden.

Velbekomme !

havregrynskager på ristTip: Kagerne er også gode som en lille værtindegave, brug et lille bånd til at holde dem sammen. 

havregrynskager med chokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *