fbpx
Sannes Bord

Hjemmebagt knækbrød med græskarkerner

knækbrød i kurvHjemmebagte knækbrød er et stort hit herhjemme – de smager altså bare langt bedre end dem du kan købe i butikkerne og så tager de kun lige omkring en halv times tid at lave.

Knækbrød er en lækker måde at stille den lille sult, som tit melder sig når man kommer hjem efter arbejde om eftermiddagen. Nyd dem som de er, eller prøv dem med fx en god ost eller pølse.

Prøv også mine hjemmebagte knækbrød med kikærter, de er fyldt med lidt ekstra protein og fiber, så de mætter godt.

Det skal du bruge:
  • 1 dl. Græskarkerner
  • 1 dl. Hørfør
  • 1 dl. Havregryn
  • 3½ dl. Hvedemel
  • 1 dl. Sesamkerner
  • 1 dl. Solsikkekerner
  • 1 dl. Rapsolie
  • 2 dl. Vand
  • 1½ tsk. Salt
  • 1 tsk. Bagepulver
Sådan gør du
  1. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Tilsæt vand og olie og rør det hele sammen til en jævn dej.
  3. Dejen deles i to portioner.
  4. Et stk. bagepapir ligges på en bageplade og den ene portion dej kommes på med endnu et stykke bagepapir ovenpå.
  5. Dejen rulles ud i et tyndt lag, så det fylder hele pladen.
  6. Dejen skæres ud i ønskede størrelser inden bagning. Jeg plejer at dele pladen i 4 x 4, men du kan sagtens lave knækbrødene større eller mindre.
  7. Bages med begge stk. bagepapir på ved 200 gr. alm. ovn i 15-20 min.

Tip: Opbevares i en kagedåse, så de forbliver sprøde. 

Velbekomme !

1 Comment on Hjemmebagt knækbrød med græskarkerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *