Jeg kan rigtig godt lide knækbrød – men jeg vil helst have de hjemmebagte, de er bare langt bedre end dem du kan købe i butikkerne. Faktisk tager det kun omkring en halv times tid (hvis du har forkogt dine kikærter), at bage disse skønne hjemmebagte knækbrød, og du vil ikke fortryde det – de smager helt vidunderligt!
I denne opskrift har jeg anvendt min egen hjemmelavede “kikærte melblanding”. Det giver knækbrødene en svag nøddeagtig smag og så tilføjer det dem lige lidt ekstra protein og fiber – så de mætter lidt mere end hvis der kun var brugt hvedemel.
Disse knækbrød passer rigtig godt som supplement til morgenmaden, til ostebordet eller som en eftermiddagssnack både med og uden pålæg.
Det skal du bruge (giver 24 stk. knækbrød)
- 1 dl. hørfrø
- 1 dl. sesamfrø
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 dl. havregryn
- 2 dl. kikærter (kogte og afkølede)
- 2 dl. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 dl. vand
- 1 dl. rapsolie
Sådan gør du
- Start med at lave din kikærtemel: Kom havregryn, kikærter og mel i en blender eller foodprocessor og blend blandingen 1-2 min.
- Kom melblandingen i en skål sammen med de øvrige ingredienser
- Bland det hele sammen til en dej (den skal være lidt klistret)
- Del dejen i to portioner
- Rul hver portion ud mellem to stykker bagepapir, til den er tynd og jævn.
- Læg bagepapiret med dejen på en bageplade og skær evt. kanterne til, så dejen passer med pladens flade.
- Skær ud i ønskede stykker – jeg skære dem ud i 4 x 3 dvs. 12 stk. på hver plade.
- Det er vigtigt for sprødheden at knækbrødene bages med bagepapir ovenpå.
- Bages ved 200 gr. alm. ovn i ca 20 min
Opbevar dine knækbrød i en kagedåse, så forbliver de sprøde.
Velbekomme !
Tip: Prøv også mine hjemmebagte knækbrød med græskarkerner.
Hej kan jeg bruge kikærtemel i stedet for hele kikærter?
Hej Zofie.
Tak for dit sprøgsmål 🙂
Jeg har ikke selv prøvet, at anvende kikærtemel til knækbrødene, men jeg vil mene at du sagtens kan få det til at fungere.
Prøv at nøjes med 1 dl kikærtemel og 1 dl mel og så blot de samme mængder af de øvrige ingredienser, så tænker jeg de nok skal blive gode for dig.
Lad mig endelig hører, hvordan det er gået for dig 🙂
Venlig hilsen
Sanne
Kan man vælge den “nemme” løsning og bruge kikærter fra dåse?
Kære Bettina.
Jeg tror de vil blive lidt mindre sprøde af det, fordi kikærter fra dåse er lidt mere “våde” i det, måske du er nød til at justere lidt på vandet der tilsættes, prøv at tage lidt fra og så giv det en chance – det er jo lidt hurtigere 🙂
Lad mig gerne høre om resultatet !
Venlig hilsen
Sanne