fbpx
Sannes Bord

Hjemmebagte knækbrød med kikærter

knækbrød på en tallerken

Jeg kan rigtig godt lide knækbrød – men jeg vil helst have de hjemmebagte, de er bare langt bedre end dem du kan købe i butikkerne. Faktisk tager det kun omkring en halv times tid (hvis du har forkogt dine kikærter), at bage disse skønne hjemmebagte knækbrød, og du vil ikke fortryde det – de smager helt vidunderligt!

I denne opskrift har jeg anvendt min egen hjemmelavede “kikærte melblanding”. Det giver knækbrødene en svag nøddeagtig smag og så tilføjer det dem lige lidt ekstra protein og fiber – så de mætter lidt mere end hvis der kun var brugt hvedemel.

Disse knækbrød passer rigtig godt som supplement til morgenmaden, til ostebordet eller som en eftermiddagssnack både med og uden pålæg.

Det skal du bruge (giver 24 stk. knækbrød)
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. havregryn
  • 2 dl. kikærter (kogte og afkølede)
  • 2 dl. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl. vand
  • 1 dl. rapsolie
Sådan gør du
  1. Start med at lave din kikærtemel: Kom havregryn, kikærter og mel i en blender eller foodprocessor og blend blandingen 1-2 min.
  2. Kom melblandingen i en skål sammen med de øvrige ingredienser
  3. Bland det hele sammen til en dej (den skal være lidt klistret)
  4. Del dejen i to portioner
  5. Rul hver portion ud mellem to stykker bagepapir, til den er tynd og jævn.
  6. Læg bagepapiret med dejen på en bageplade og skær evt. kanterne til, så dejen passer med pladens flade.
  7. Skær ud i ønskede stykker – jeg skære dem ud i 4 x 3 dvs. 12 stk. på hver plade.
  8. Det er vigtigt for sprødheden at knækbrødene bages med bagepapir ovenpå.
  9. Bages ved 200 gr. alm. ovn i ca 20 min

Opbevar dine knækbrød i en kagedåse, så forbliver de sprøde.

Velbekomme !

Tip: Prøv også mine hjemmebagte knækbrød med græskarkerner.

1 Comment on Hjemmebagte knækbrød med kikærter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *