fbpx
Sannes Bord

Hjemmelavet ketchup

ketchup og hotdogKetchup er en ting de fleste har en klar mening om, skal det være en syrlig eller sød, skal den være tynd eller tyk – ja der findes rigtig mange forskellige udgaver at vælge imellem når der skal indkøbes ketchup til hustanden. Jeg har derfor prøvet at finde frem til, hvad det er jeg godt kan lide i min ketchup og det har nu resulteret i denne skønne syrlige og lidt krydrede ketchup, som bare smager meget bedre end dem som kan købes i butikkerne.

Du kan sagtens eksperimentere lidt med krydderierne, så du finder frem til din yndlings smag.

Det skal du bruge
  • 500 g modne tomater
  • 1 lille æble (jeg bruger Ingrid Marie)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • 5-6 spsk. brun farin
Sådan gør du
  1. Skær tomater, løg og hvidløg i grove tern.
  2. Skræl æblet og skær det i tern.
  3. Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det ved middel varme til æblerne er blevet helt bløde.
  4. Lad massen køle lidt af, før det kommes i en blender og blendes til en ensartet masse.
  5. Smag til med evt. lidt ekstra farin.
  6. Ketchupen kan holde sig 10-14 dage i køleskabet (skal den holde længere, kom da ½ tsk. atamon i ketchupen efter kogningen).

Velbekomme !

Tip: Hvis din ketchup er lidt tynd, kan du bruge til maizena til at tykne med. 

1 Comment on Hjemmelavet ketchup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *