fbpx
Sannes Bord

Hjemmelavet mandelmælk

 

et glas med hjemmelavet mandelmælk og mandler

Jeg er blevet lidt glad for mandelmælk, især fordi jeg syntes at det smager helt fanstatisk når jeg udbløder chiafrø til min morgenmad, som består af kold chiagrød med frugtgrød og müsli.

Mandelmælk er dog ret dyr at købe i butikkerne, så derfor begyndte jeg at eksperimentere med at lave den selv. Denne opskrift giver en dejlig sød mandelmælk og det kræver ikke det store hurlumhej.

Denne mælk kan holde sig ca 5-7 dage i køleskabet og jeg anbefaler, at du lige røre i den bare en gang om dagen, da der ellers godt kan komme lidt bundfald og smagen kan derfor blive lidt “tynd”.

Det skal du bruge:
  • 20 mandler
  • 1½ + 5 dl. vand
  • 5 dråber vaniljeekstrakt
Sådan gør du:
  1. Sæt mandlerne i blød natten over i 1½ dl. vand.
  2. Kassere vandet mandler har stået i blød i og skyld dem.
  3. Kom mandler, 5 dl. vand og vaniljeekstrakt i en blender og blend i 1 min ca.
  4. Hæld mælken gennem et klæde, så mandelpulveret sies fra og smag til med evt. lidt mere vanilje.

Velbekomme !

Tip: Hvis du inden for en-to dage, skal bage boller eller andet brød, så gem mandelpulveret og tilsæt det i dejen, giver en let sødme til brødet. 

1 Comment on Hjemmelavet mandelmælk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *