fbpx
Sannes Bord

Hjemmelavet mayonnaise

hjemmelavet mayonnaise

Det er faktisk både simpelt og hurtigt, at lave sin egen hjemmelavet mayonnaise, og jeg syntes det smager meget bedre end den indkøbte. Du kan som jeg, vælge at bruge pasteuriserede æggeblommer, eller bruge to rå æggeblommer. Salmonella siges jo nærmest at være udryddet her i Danmark, men jeg vælger ikke at tage chancen, idet jeg i skrivende stund er gravid med vores tvillinger, og derfor bliver nød til at være lidt ekstra forsigtig.

Konsistensen af mayonnaisen bliver lidt mere lind, når der bruges pasteuriserede æggeblommer, men derudover syntes jeg nu ikke at der er den store forskel.

Jeg bruger en god hvid balsamico eddike, da jeg godt kan lide en lidt syrlig smag til min mayonnaise, men et godt alternativ kunne være en lidt sødere hvidvins eddike. Derudover bruger jeg også hvidt peber, for at holde farven så lys som mulig, men har du ikke lige hvid peber, kan det sorte altså sagtens bruges.

hjemmelavet mayonnaise

Du kan spise din mayonnaise som den er, når du har fulgt opskriften her ellers kan jeg anbefale dig at prøve at lave en hjemmelavet remoulade, det er virkelig også lækkert. Du finder opskriften til min hjemmelavede remoulade her.

Jeg burger bare et almindeligt piskeris til at piske min mayonnaise sammen med, men du kan også sagtens anvende en el pisker, hvis du hellere vil det.

Hjemmelavet mayonnaise

Tilb. tid10 min
Ret: mayonnaise, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: mayonnaise, tilbehør, æg
Antal: 2 dl
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 1 bæger paseuriserede æggeblommer
  • 1 3/4 dl rapsolie
  • 1 tsk dijon sennep
  • ½-1 tsk hvid balsamico eddike
  • salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Start med at piske æggeblommer, sennep og hvid balsamico eddike sammen i en skål.
  • Tilsæt i en tynd stråle olien lidt ad gangen. Det er meget vigtigt, at du ikke tilsætter olien for hurtigt, for æggemassen skal lige nå at optagen den, ellers vil det skilde.
  • Smag til med salt og hvid peber.
  • Kan holde sig en lille uges tid på køl.

Velbekomme !

Tip: Det er nemmest at piske ingredienserne sammen hvis de har samme temperatur, så du kan med fordel stille det hele på køl en lille times tid, før du laver din mayonnasise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *