Sannes Bord

Hjemmelavet marcipan

hjemmelavet marcipan

Marcipan høre især julen og nytåret til. En hjemmelavet marcipan smager virkelig godt og så er den altså bare bedre end den du kan købe i butikkerne. Faktisk er en hjemmelavet marcipan slet ikke så svært at lave og det kræver ikke ret mange ingredienser.

Jeg laver selv den mandlemel der skal bruges i opskriften, men du kan sagtens bruge en færdigkøbt mandelmel, hvis du ikke lige har en foodprocessor/ minihakker, som kan male melet for dig.

Brug din marcipan til at spise som den er ren, skær en skive og overtræk den med en god chokolade eller lav en dej og bag lidt kransekage. Mulighederne er mange.

Det skal du bruge

  • 200 g smuttede mandler
  • 65 g sukker
  • 1 dl. vand
  • Evt. ½ tsk. honning

Sådan gør du

  1. Start med at fordele mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Bag mandlerne i 6 minutter ved 180 gr. alm. ovn – rør lidt rundt i dem hvert 2. minut, så de ikke rister – de må endelig ikke tage farve.
  3. Hak mandlerne i en foodprocessor eller minihakker ad flere omgange, til en fin mandelmel (jo finere mel jo finere marcipan).
  4. Hæld sukker (og evt. honning) i en gryde og tilsæt vandet.
  5. Kog blandingen i 5 minutter ved svag varme.
  6. Tag gryden af varmen og tilsæt mandelmelet lidt ad gangen.
  7. Æltes godt sammen og lægges i en lukket beholder eller pakkes ind i husholdningsfilm.
  8. Skal hvile og sættes sig 1 døgn i køleskab.

Velbekomme !


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *