Sannes Bord

Hvid brownie


hvid brownie med pistacienødder

Brownies er og bliver en af mine absolutte favoritter ! I dag har jeg kastet mig ud i en hvid brownie, og den smager virkelig også godt. Disse hvide brownies bliver ofte omtalt som “blondies” og er lidt mere frisk i smagen end den traditionelle chokolade brownie. Der er dog ikke sparet på chokoladen, skulle jeg lige hilse og sige.. !

Hold øje med kagen når den bages, for den skal gerne forblive en smules våd/ snasket i midten. Det er en god ide, at teste med en kødnål, som der stadig hænger lidt dej fast når den trækkes op ad kagen et par minutter før den anbefalede ovn-tid er nået. 

Prøv også min opskrift på en traditionel brownie med saltkaramel eller små skønne brownie bidder.

Hvid brownie

Skøn og lækker hvid brownie (blondies som de også kaldes) med pistacie nødder. 
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: kage
Køkken: Amerikansk
Keyword: blondies, brownie, kage
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 50 g rørsukker
  • dl hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • ½ vaniljestang
  • 150 g hvid chokolade
  • skal af en usprøjtet appelsin

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af, mens du finder de øvrige ingredienser frem.
  • Flæg vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem i lidt af sukkeret, så kornene skilles ad.
  • Pisk de to slags sukker og æg til en lys og luftig masse.
  • Rør smør og appelsinskal i dejen.
  • Bland mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen i en skål og si det ned i dejen. Vend det hele sammen.
  • Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
  • Hæld dejen i en bradepande eller et ildfast fad på ca. 30×20 cm, beklædt med bagepapir. 
  • Bag kagen ved 170 gr. alm ovn i 25 minutter. 
  • Når kagen er kølet af, skæres den ud i kvadratiskes firkanter og pyntes med hakket pistacienødder.

Servér din hvide brownie fx til en kop friskbrygget eftermiddagskaffe, eller som en dessert fx med lidt friske bær som tilbehør.

Velbekomme !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering